Συνέχισαν το ανοδικό τους σερί οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τις τραπεζικές μετοχές να δίνουν την αναγκαία ώθηση, ενώ οι επενδυτές δείχνουν την ικανοποίησή τους για τα θετικά στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ και τη μείωση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, αλλά και την επιτυχημένη δημοπράτηση ομολόγων από την Ιταλία.

Σε αυτό το κλίμα ο Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο +0,60%, βελτιώνοντας τη χθεσινή του επίδοση, που ήταν και η καλύτερα του τελευταίου μήνα.

Μεταξύ των μετοχών με τα μεγαλύτερα κέρδη βρίσκονται αυτές της Ashmore Group με +12,99%, ενώ οι αρνητικές προβλέψεις για την πορεία των μετάλλων, οδήγησαν σε κατακόρυφη πτώση παρουσίασαν οι μετοχές της Evraz με -11,40%, της Kazakhmys με -5,87% και της Anglo American με -1,42%.

 

Εν τω μεταξύ, η Ιταλία δημοπράτησε ομόλογα ύψους 7,17 δισεκ. ευρώ, με το επιτόκιο να είναι χαμηλότερο σε σχέση με την προηγούμενη δημοπρασία. Έτσι, στο Μιλάνο ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με άνοδο +0,58%.

Επιπλέον, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά +0,85%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 κέρδισε +0,78%. Στη Γαλλία, η μετοχή της France Télécom πρόσθεσε +1,27%, ενώ στη Γερμανία η μετοχή της Man Group ανέβηκε κατά +6,76%.

Facebook Comments