Ουκρανία: Στις 27 Ιουνίου υπογράφεται η συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ

MarketNews

Ουκρανία: Στις 27 Ιουνίου υπογράφεται η συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Στις 27 Ιουνίου θα υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ η Ουκρανία, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο.

Οπως ανέφερε, ο νέος Ουκρανός υπουργός εξωτερικών θα παρουσιάσει το κυβερνητικό σχέδιο για ειρήνευση στα ανατολικά της χώρας, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών ΕΕ στο Λουξεμβούργο στις 23 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται οτι η εν λόγω συμφωνία πυροδότησε την πολιτική και κοινωνική αναταραχή στη χώρα τους τελευταίουτς μήνες, μετά την άρνηση του έκπτωτου πλέον προέδρου, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, να την υπογράψει.

Αρνηση που άνοιξε το δρόμο στο ξέσπασμα της βίας, μετά από μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των Ουκρανών.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα είναι έτοιμη να τιμωρήσει τη Ρωσία περαιτέρω, αν δεν υιοθετήσει μια πιο εποικοδομητική προσέγγιση στην κρίση στην Ουκρανία.

Τόνισε δε ότι η Μόσχα πρέπει να υποστηρίξει το ειρηνευτικό σχέδιο που πρότεινε ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο αντί να αποσταθεροποιεί την κατάσταση.