Χρ. Μεγάλου: Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης ίσως και στο τρέχον τρίμηνο

MarketNews

Χρ. Μεγάλου: Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης ίσως και στο τρέχον τρίμηνο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο τρέχον  είτε σε ένα από τα αμέσως επόμενα τρίμηνα προβλέπουν για την ελληνική οικονομία οι οικονομολόγοι της Eurobank σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Χρήστο Μεγάλου, ο οποίος πραγματοποίησε σειρά σημαντικών επαφών στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης στην Κύπρο συνοδεία του κ. Μιχάλη Λούη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank Κύπρου.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, η Διοίκηση της Eurobank είχε επαφές με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη, τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κα. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, και με κορυφαίους επιχειρηματίες της Κύπρου, στους οποίους παρουσίασαν τις δυνατότητες και τις προοπτικές του Ομίλου Eurobank και της κυπριακής θυγατρικής του, καθώς και την εντυπωσιακή εξέλιξη των μεγεθών της Τράπεζας στην Κύπρο μέσα στο δυσμενές περιβάλλον της κρίσης.

Σε ειδική εκδήλωση ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Eurobank ανέφερε ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστέψει κανείς ότι πράγματι η ελληνική οικονομία απέχει ελάχιστα από την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «η δημοσιονομική σταθεροποίηση και η επιστροφή στην ανάπτυξη δημιουργούν ένα πεδίο σημαντικών ευκαιριών για το τραπεζικό σύστημα και η Eurobank είναι πλέον σε θέση να τις αξιοποιήσει». 

Μάλιστα ο κ. Μεγάλου εκτίμησε ότι «το 2015 θα είναι η πρώτη χρονιά που θα καταγραφούν θετικοί ρυθμοί και στην πιστωτική επέκταση». 

Ειδικά για την κυπριακή οικονομία ο κ. Μεγάλου τόνισε ότι «πρόθεσή μας είναι να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες για νέες συνεργασίες με εσάς, τον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου, καθώς η οικονομία θα σταθεροποιείται και σταδιακά θα επιστρέφει σε αναπτυξιακό καθεστώς».

Κυπριακή οικονομία

Σε κομβικό σημείο βρίσκεται η κυπριακή οικονομία σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank Κύπρου Μιχάλη Λούη. «Τώρα είναι η ώρα να προωθήσουμε στη χώρα μας σημαντικές δομικές αλλαγές, να κάνουμε τον κυβερνητικό μηχανισμό να λειτουργήσει πιο αποδοτικά και να σχεδιάσουμε ένα πιο παραγωγικό μοντέλο για την οικονομία μας που θα είναι εξωστρεφές, θα βασίζεται στις εξαγωγές, θα παράγει θέσεις εργασίας, θα προσθέτει αξία και θα δημιουργεί πλούτο»ανέφερε.

Ακόμη συμπλήρωσε: «Εμείς στη Eurobank, από την πρώτη ημέρα της κρίσης, πιστεύαμε στις τεράστιες δυνατότητες της χώρας μας. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να στηρίξουμε την όλη προσπάθεια επιστροφής στην ανάπτυξη. Θα στηρίζουμε τους πελάτες μας και θα είμαστε έτοιμοι να μελετήσουμε και να χρηματοδοτήσουμε σοβαρές επιχειρηματικές κινήσεις».

Eurobank Κύπρου

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Διοίκησης της Eurobank, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους επικεφαλής μονάδων της Eurobank Κύπρου και ξεναγήσεις στα καταστήματα της Τράπεζας στη Λευκωσία.

Για ακόμη μια χρονιά, η Eurobank Κύπρου πέτυχε ικανοποιητικά αποτελέσματα με τα καθαρά κέρδη μετά προβλέψεων και φόρων να ανέρχονται σε 35 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, σε ένα οικονομικό περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις, διατήρησε ιδιαίτερα ισχυρό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, που ανήλθε στο τέλος του 2013 σε 45% και σημαντική πλεονάζουσα ρευστότητα που της επιτρέπει να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την κυπριακή οικονομία και να στηρίζει τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Η ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου της Eurobank Κύπρου, σε συνδυασμό με τον υψηλό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, αποτελούν ισχυρή θωράκιση απέναντι στους όποιους κινδύνους μπορεί να δημιουργήσει η τρέχουσα οικονομική συγκυρία.

Στο πλαίσιο αυτό η Eurobank Κύπρου κατόρθωσε, μεταξύ άλλων, να ενισχύσει για ακόμη μια χρονιά την ήδη ηγετική της παρουσία στους τομείς των Μεγάλων Επιχειρήσεων, της Διαχείρισης Περιουσίας Ιδιωτών, της Τραπεζικής Διεθνών Εταιρειών και των Κεφαλαιαγορών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αναδείχτηκε, για τέταρτη φορά τα τελευταία 5 χρόνια, ως Best Private Bank στην Κύπρο για το 2014.