Τι φοβούνται οι επενδυτές και αγοράζουν μανιωδώς χρυσό;

ForexReport

Τι φοβούνται οι επενδυτές και αγοράζουν μανιωδώς χρυσό;, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης παρακολουθήσαμε μια ακόμα ανιαρή προσπάθεια των επενδυτών να υποστηρίξουν τα νέα υψηλότερα επίπεδα που κατέγραψε η Wall Street μετά την ομιλία της Yellen.

Το σκηνικό παραμένει ίδιο με τους επενδυτές να εμφανίζονται διστακτικοί για το άμεσο μέλλον των αγορών. Εντυπωσιακή άνοδο κατέγραψαν ο χρυσός και το ασήμι. Τι συμβαίνει;

  • Υπάρχουν τρεις φόβοι. Πρώτον, στην Κίνα έχουμε κατάπτωση των collaterals και αυτό δημιουργεί τριγμούς. Δεύτερον, η απόφαση των ΗΠΑ να εμπλακούν στο Ιράκ δημιουργεί νέα γεωπολιτική ένταση. Τρίτον, αυξάνονται κατακόρυφα οι προσδοκίες για ραγδαία άνοδο του πληθωρισμού.
  • Χρυσός και ασήμι έκλεισαν με κέρδη άνω του 3,0%.
  • Το GBP/USD διαπραγματεύεται σε νέα υψηλά πέντε ετών, έχοντας περάσει πάνω από τα 1,7050.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.277 Υψηλό: 1.321 Χαμηλό: 1.275 Κλείσιμο: 1.320Το πολύτιμο μέταλλο πραγματοποίησε μια από τις μεγαλύτερες ημερήσιες ανόδους των τελευταίων εννέα μηνών. Αν και τεχνικά η άνοδος ήταν το πιθανότερο σενάριο για το οποίο είχαμε αναφερθεί σε όλες τις τελευταίες μας αναλύσεις, δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε αυτό το ξέσπασμα. Οι λόγοι για τους οποίους το πολύτιμο μέταλλο «εκτοξεύτηκε» περιγράφονται παραπάνω. Μια διορθωτική κίνηση μέχρι και τα $1.300 θεωρείται απολύτως φυσιολογική αλλά σίγουρα όχι απαραίτητη. Ο στόχος μας πλέον είναι στα $1.350 και στα $1.385.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.310                   1.321
1.300                   1.333
1.291                   1.340
1.285                   1.350