H Goldman Sachs προχωρά στην αναθεώρηση των προβλέψεών της για τις παγκόσμιες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Αν και το δολάριο είναι απίθανο να βυθιστεί τόσο γρήγορα όσο είδαμε τον Ιανουάριο, η G.S. συνεχίζει να αναμένει συνέχιση της τάσης υποτίμησης και έτσι υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για το αμερικάνικο νόμισμα. Πιο αναλυτικά, βλέπει την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου στο 1,30 έως το τέλος του τρέχοντος έτους, στο 1,35 το 2019 και στο 1,40 το 2020.

Για το ευρώ εκτιμά πως θα υπεραποδώσει έναντι των νομισμάτων του G4. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες το δολάριο υποχώρησε κατά 1,3% έναντι του ευρώ και κατά 1,7% και 2,0% έναντι του γεν και τις στερλίνας αντίστοιχα. Κατά τους προσεχείς μήνες το κοινό νόμισμα θα σημειώσει έντονη ανατίμηση έναντι αυτών των νομισμάτων καθώς η οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη παραμένει πολύ υγιής, η ΕΚΤ έχει απομακρύνει την προσοχή της από τη νομισματική χαλάρωση και επικεντρώνεται στην τελειοποίηση της στρατηγικής εξόδου από αυτήν και οι διαχειριστές αποθεματικών συναλλαγματικών ισοτιμιών έχουν πολλά περιθώρια να αυξήσουν τις θέσεις τους στο ευρώ.

Αντίθετα, η G.S. αναμένει ότι η BoJ θα παραμείνει σε αναμονή το 2018 και πιστεύει ότι οι Ιάπωνες επενδυτές θα επιδιώξουν και πάλι να αναζητήσουν αποδόσεις στο εξωτερικό και όχι στα assets της Ιαπωνίας και έτσι συστήνει long θέσεις στην ισοτιμία ευρώ/γεν.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments