Σόιμπλε: Τέλος στη συζήτηση για νέα μέτρα από την ΕΚΤ

MarketNews

Σόιμπλε: Τέλος στη συζήτηση για νέα μέτρα από την ΕΚΤ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Να μπει τέλος στη συζήτηση για περαιτέρω, δραστικά μέτρα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) κατά του αποπληθωρισμού, επιδιώκει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε νωρίτερα το μήνα σειρά μέτρων για να αποτραπεί το ενδεχόμενο αποπληθωρισμού, όπως περαιτέρω μείωση των επιτοκίων της. Παράλληλα, δήλωσε ότι είναι έτοιμη να προβεί και σε περαιτέρω δραστικότερες ενέργειες αν χρειαστεί, όπως τη μαζική αγορά τίτλων.

Ωστόσο ο Σόιμπλε τόνισε ότι πριν ληφθούν νέα μέτρα, θα πρέπει πρώτα να διαπιστωθεί εάν έχουν φέρει αποτελέσματα τα παλιά.

«Η ΕΚΤ έχει λάβει τις αποφάσεις της και θα πρέπει να αφεθούν να δράσουν. Γι αυτό δεν χρειαζόμαστε τώρα μια συζήτηση που μπορεί να προκαλέσει την παρεξήγηση ότι χρειάζονται και νέα μέτρα», είπε ο Σόιμπλε σε συνέντευξη τύπου μετά από τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.