Το θέμα της ΔΕΗ προτίθεται να θέσει σήμερα το ΠΑΣΟΚ, σε συνάντηση στελεχών του με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, όπως αποφασίσθηκε σε σύσκεψη υπό τον πρόεδρο του Κινήματος, Ευ. Βενιζέλο.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός ΠΕΚΑ Ι. Μανιάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Π. Κουκουλόπουλος, ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κων. Μαθιουδάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθ. Ζερβός και από το ΠΑΣΟΚ οι Π. Ρήγας, Χρ. Πρωτόπαππας και Δημ. Καρύδης.

Η συζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες, κινήθηκε στο πνεύμα των οδηγιών του κ. Βενιζέλου στην πρόσφατη σύσκεψη κομματικών και κυβερνητικών στελεχών, σύμφωνα με τις οποίες όλα τα θέματα είναι στο τραπέζι, με οργανωμένο τρόπο, αλλά κανένα δεν αντιμετωπίζεται χαλαρά και εκτός δεσμεύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία για την αυριανή συνάντηση με στελέχη του Μαξίμου και τους συναρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να αναζητηθούν οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που θέτουν πολίτες και φορείς σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ διευκρινίζεται ότι πρέπει να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο, που θα αφορά αφενός την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και αφετέρου την προστασία και στήριξη των καταναλωτών.
 

Facebook Comments