Η διογκούμενη φούσκα της αγοράς κρατικών ομολόγων πιθανότατα θα σκάσει μέσα στα επόμενα χρόνια, προειδοποίησε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Γουίλμπουρ Ρος, σε συνέντευξή του στο CNBC.

«Νιώθω εδώ και αρκετό καιρό ότι η απόλυτη φούσκα, όταν θα κοιτάμε πίσω στο παρελθόν σε λίγα χρόνια από τώρα, θα είναι το κρατικό χρέος, τόσο στις ΗΠΑ όσο και αλλού», λέει. «Αν κοιτάξει κανείς τον μέσο όρο της απόδοσης των δεκαετών Treasuries τα προηγούμενα δέκα χρόνια, είναι γύρω στο 4%.

Εάν επιστρέψει σε αυτό το επίπεδο κάποια στιγμή, θα υπάρξουν μεγάλες απώλειες στα ομόλογα».

Ερωτηθείς για το λόγο που πούλησε τη συμμετοχή του στην Bank of Ireland δήλωσε πως δεν ήταν ζήτημα μη ικανοποίησης με το ρυθμό της τραπεζικής ενοποίησης στην Ευρώπη ή την αναθεώρηση των εποπτικών κανόνων αλλά ότι …παραμεγάλωσε το μερίδιο επί του συνολικού χαρτοφυλακίου του.

“Ήταν ήδη μεγάλο όταν μπήκαμε και έπειτα τριπλασιάστηκε, άρα έπρεπε να φύγουμε”, δήλωσε ο μεγαλοεπενδυτής ο οποίος ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της ανάκαμψης της Bank of Ireland. Εξάλλου είχε αγοράσει τις μετοχές 10 σεντς ανά μετοχή το 2008 και τις πούλησε 26 και 27,5 σεντς στις αρχές αυτού του μήνα.

Facebook Comments