Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, τέσσερα μέλη του πληρώματος, ο μηχανικός και τρεις ναύτες, όλοι Ινδοί υπήκοοι, του δεξαμενόπλοιου «NOOR ONE» που μετέφερε το φορτίο-μαμούθ ηρωίνης στην Ελλάδα.

Δύο από τα έξι μέλη του πληρώματος που οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια δεν πρόλαβαν να απολογηθούν και θα οδηγηθούν εκ νέου αύριο στον τρίτο τακτικό ανακριτή.

Οι συλληφθέντες, παρά το γεγονός ότι αρνήθηκαν την ανάμιξή τους στην υπόθεση, δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα.

Την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθεί και 47χρονος Ιρανός, που είναι και ο μοναδικός που θέλησε να καταθέσει στην Ασφάλεια του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση.

Ο 47χρονος επρόκειτο να προσαχθεί και αυτός σήμερα στα δικαστήρια, αλλά ζήτησε προθεσμία προκειμένου να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο και θα απολογηθεί αύριο το μεσημέρι.

Φέρεται να έχει δηλώσει ότι το δεξαμενόπλοιο παρέλαβε την ηρωίνη από διεθνή ύδατα μεταξύ του Πακιστάν και του Ομάν από πλοιάριο τροφοδοσίας, από το οποίο επιβιβάστηκε ο ίδιος ως συνοδός φύλακας της ηρωίνης -και για το ρόλο αυτό θα λάμβανε το ποσό των 50.000.000 ιρανικών ριάλ (περίπου 1,4 εκατ. ευρώ).

Facebook Comments