Ισπανικό δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα ότι επισημοποίησε τις κατηγορίες εις βάρος της πριγκίπισσας Κριστίνα των Βουρβόνων, αδελφής του νέου βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε του VI, και του συζύγου της στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη διεξαγωγή δίκης η οποία αναμένεται να πλήξει περαιτέρω τη βασιλική οικογένεια.

Ο ανακριτής της υπόθεσης, δικαστής Χοσέ Κάστρο, στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, εξέδωσε το πόρισμα της έρευνάς του που περιέχει τις προτάσεις για άσκηση διώξεων και το πλήρες κατηγορητήριο, σύμφωνα με το οποίο η Ινφάντα Κριστίνα κατηγορείται για ξέπλυμα “μαύρου” χρήματος και φοροαπάτη.

Αυτό ήταν ένα από τα τελευταία βήματα στην υπόθεση προτού ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή δίκης. Ο σύζυγός της, πρώην παίκτης του χάντμπολ Ινάκι Ουρντανγκαρίν, καθώς και ο
πρώην συνεταίρος του κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν έξι εκατομμύρια ευρώ από κρατικές χρηματοδοτήσεις στη μη κυβερνητική οργάνωση Noos που διηύθυναν.

Οι αποφάσεις -επί των οποίων μπορεί να ασκηθεί έφεση προτού ξεκινήσει δίκη- ανακοινώθηκαν σχεδόν μία εβδομάδα μετά την παραίτηση από τον θρόνο του βασιλιά Χουάν Κάρλος και την διαδοχή του από τον γιό του, τον πρίγκιπα Φελίπε, σε μία προσπάθεια να βελτιωθεί η εικόνα της μοναρχίας η οποία έχει αμαυρωθεί από σκάνδαλα εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Facebook Comments