48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προαναγγέλλει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

MarketNews

48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προαναγγέλλει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Την πραγματοποίηση 48ωρων επαναλαμβανομένων απεργιακών κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης με την κατάθεση του νομοσχεδίου που αφορά την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, προαναγγέλλει η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ.

Στην ανακοίνωση η ΓΕΝΟΠ αναγγέλλει ακόμη την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων όπου υπάρχουν ενεργειακά κέντρα ανά την επικράτεια, ενώ καλεί όλους τους εργαζομένους του Ομίλου ΔΕΗ και των θυγατρικών του να «βρίσκονται σε επαγρύπνηση». Παράλληλα καλεί και τους φορείς των ενεργειακών περιοχών «για συντονισμό της δράσης».


Ταυτόχρονα η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ - υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη δημοκρατική νομιμότητα να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ - ζητά:

  • Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας γιατί η ιστορία της χώρας όπως είναι η ΔΕΗ δεν πωλείται και δεν αγοράζεται. Η ΔΕΗ είναι εθνική υπόθεση.
  • Από τον κ. Ζερβό και την διοίκηση της ΔΕΗ να δηλώσουν δημόσια πως και με ποιόν τρόπο προστατεύουν τα συμφέροντα του Ομίλου ΔΕΗ.
  • Την απόσυρση του νομοσχεδίου και δημόσιο διάλογο.
  • Να καταθέσει και να παρουσιάσει η κυβέρνηση τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας.
  • Να παρουσιάσουν στον ελληνικό λαό την Ευρωπαϊκή οδηγία που «επιβάλλει» την εκποίηση της ΔΕΗ.