ΕΛ.ΠΕ.: Έκδοση ευρωομολόγου

MarketNews

ΕΛ.ΠΕ.: Έκδοση ευρωομολόγου, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Τη διοργάνωση έκδοσης ευρω-ομολόγου πενταετούς διάρκειας και σταθερού επιτοκίου ανέθεσε η HELLENIC PETROLEUM FINANCE PLC, θυγατρική της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ  Α.Ε., στις τράπεζες Alpha Bank A.E., Barclays Bank PLC, Citigroup Global Markets Limited, Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Deutsche Bank AG London Branch, Eurobank Ergasias ΕΥΡΩΒ+0,52% S.A., NBG Securities S.A. και Piraeus Bank S.A.

Η έκδοση αυτή,  σε συνέχεια της επιτυχημένης έκδοσης ευρωομολόγου ύψους $400 εκατ. τον Μάιο του 2014, θα είναι εγγυημένη από την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. και οι ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Το οριστικό ύψος και τοκομερίδιο της έκδοσης θα καθοριστεί στις επόμενες μέρες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τιμολόγησης της  Έκδοσης. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση θα χρησιμοποιηθούν για αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, με σκοπό την μείωση του χρηματοδοτικού κόστους και την επιμήκυνση της μέσης διάρκειας των δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου.