H Jupiter Asset Management, ένα εκ των funds που αγόρασαν ελληνικά ομόλογα, χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως μοναδική επενδυτική ευκαιρία.

Η Jupiter επένδυσε για πρώτη φορά στο δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους και έχει αυξήσει τις θέσεις της στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Η εταιρεία συμμετείχε με 3 δισ. ευρώ στην έκδοση των ελληνικών πενταετών ομολόγων τον Απρίλιο, η οποία έβαλε τέλος στην «εξορία» της χώρας μας από τις αγορές.

«Όσον αφορά τις άλλες οικονομίες των αναδυόμενων αγορών, η Ελλάδα είναι μοναδική καθώς είναι μέρος μιας νομισματικής ένωσης με την υπόλοιπη Ευρώπη», επισημαίνει ο διαχειριστής της Jupiter, Αριελ Μπεζαλέλ. «Οι επενδυτές βλέπουν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα ως μια ευκαιρία για να επενδύσουν σε ένα story μίας πολυετούς ανάκαμψης και απομόχλευσης».

Το διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο, ή ETF, με έδρα της ΗΠΑ το οποίο επενδύει στην Ελλάδα, έχει σημειώσει κέρδη της τάξης του 30% από τις αρχές του Ιουνίου, τη μεγαλύτερη αύξηση από οποιοδήποτε ETF άλλης χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Ο μεγαλύτερος επενδυτής στο ελληνικό ETF είναι η Glovista Investments LLC, διαχειριστής κεφαλαίων με έδρα το Νιού Τζέρσεϊ, και κατέχει το 9,6% του fund.

Η επένδυση αντανακλά την πεποίθηση στην «κυκλική ανάκαμψη» σε ολόκληρη την περιοχή του ευρώ και την ελκυστικότητα της Ελλάδα σε σχέση με άλλες αγορές, τονίζει ο Ντάρσαν Μπατ, ο οποίος συν-ίδρυσε την Glovista το 2007. Μεταξύ των σημείων καμπής ήταν «η ισχυρή λαϊκή υποστήριξη σε όλες τις βαθύτερες φάσεις της κρίσης της χώρας προς το ευρώ», είπε.

 

Facebook Comments