Στάση αναμονής στο ΧΑ

MarketNews

Στάση αναμονής στο ΧΑ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ανοδικά κινείται το ΧΑ καταγράφοντας ήπιους ρυθμούς συναλλαγών  που παραπέμπουν περισσότερο σε στάση αναμονής των εξελίξεων τόσο σε δημοσιονομικό όσο και σε τραπεζικό επίπεδο.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται με κέρδη 0,36% στις 1.214,36 μονάδες, με τον τζίρο να βρίσκεται στα 7,2 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 0,30% στις 391,59 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,23% στις 168,89 μονάδες.

Οι κινήσεις στο ταμπλό είναι πολύ προσεκτικές, με τους επενδυτές να ζυγιάζουν τα επόμενα βήματα τους μετά από την ισχυρή διόρθωση της προηγούμενης εβδομάδας. Το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι σαφές ότι βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι αναζητώντας τους καταλύτες είτε για τη φυγή προς τα εμπρός είτε για τη διόρθωση μετά από μία μακροπρόθεσμη άνοδο από τον Ιούνιο του 2012. Οι εξελίξεις τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε δημοσιονομικό επίπεδο θα κρίνουν την επόμενη μέρα.

Στο ταμπλό, η Eurobank (-0,79%), η Alpha Bank και η Εθνική (+0,76%) απορροφούν για ακόμη μία ημέρα το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών, ενώ ακολουθούν οι Πειραιώς και MIG (-1,40%). Πολύ θετική και η παρουσία των ΟΤΕ και ΔΕΗ,   οι μετοχές των οποίων ενισχύονται κατά 0,65% και 1,29% αντίστοιχα.

Η ΕΕΕ ενισχύεται κατά 0,65%, μετά την ανακοίνωση της Coca Cola HBC ότι θα αποσύρει τα δικαιώματα ADR στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η μετοχή της Μαΐλλης επανήλθε σε διαπραγμάτευση σήμερα, αλλά ακόμη δεν έχει κάνει πράξη. Η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδιο αναδιάρθρωσης με τη συμμετοχή στρατηγικού επενδυτή.