Και μετά την «Eλιά» τι; Απάντηση σ΄ αυτό το ερώτημα επιχειρεί να δώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που ανακοίνωσε  στην συντονιστική επιτροπή του σχήματος ότι η πρόσκληση για την κεντροαριστερά γίνεται με σεβασμό σε όλα τα πρόσωπα και τις συλλογικότητες χωρίς καμία ψευδαίσθηση.

Όμως η συντονιστική επιτροπή  της «Ελιάς» που δεν είναι μόνο ΠΑΣΟΚ αιφνιδιάστηκε ακούγοντας τον κ. Βενιζέλο να δίνει προσωπικό τόνο στην χθεσινή συνάντηση χαρακτηρίζοντας γελοία την συζήτηση περί ηγεσίας και απολύτως προσβλητική για τον ίδιο από πρόσωπα που ” βάραγαν τον αέρα”.

Ήταν ένα ακόμη μήνυμα του κ. Βενιζέλου προς το εσωτερικό του κόμματος του και όλους όσοι τον αμφισβητούν παραμονές της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής όπου τον έχουν προειδοποιήσει ότι θα δεχθεί έντονη κριτική με βολές από πολλές πλευρές του κινήματος ακόμη και από «βενιζελικούς».

Πάντως, η αναφορά σε θέματα ηγεσίας οδήγησε ορισμένους στο συμπέρασμα πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προλειαίνοντας το έδαφος ούτως ώστε στην Συνδιάσκεψη για την μεγάλη δημοκρατική παράταξη να μην τεθεί θέμα του ποιος θα τεθεί επικεφαλής του σχήματος αλλά να γίνει μια έστω και άτυπη ανάθεση στον ίδιο να οδηγήσει την διευρυμένη «Ελιά» στις εθνικές εκλογές.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει αναθέσει στους επιτελείς του να ξεκινήσουν τον διάλογο άμεσα άλλα όχι αόριστα και με γενικότητες. Οι οδηγίες του είναι να υπάρξει μια συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων πάνω στην οποία θα προσπαθήσουν οι ενδιαφερόμενες πλευρές να βρουν σημεία προσέγγισης και συνάντησης. Μια προγραμματική σύμπτωση επομένως.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το συντονιστικό για την κεντροαριστερά ενώ διακριτό ρολο φαίνεται πως θα έχουν οι Γιώργος Βερνίκος, Νικος Μπίστης, Παντελής Καψης, Χρήστος Πρωτοπαπας και Παναγιώτης Ιωακειμίδης.

Ο κ. Βενιζέλος δέχτηκε κριτική από τους συμμάχους πως καθυστέρησε τις διαδικασίες για τη κεντροαριστερά, ενώ ειπώθηκε ότι ο ανασχηματισμός δεν είπε κάτι καινούργιο στους πολίτες της σοσιαλδημοκρατίας. Επίσης ασκήθηκε κριτική στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που λαϊκίζουν…

Facebook Comments