Η ΕΚΤ έχει μια εύκολη συνεδρίαση μπροστά της τον Ιούλιο, υποστηρίζει η Bank of America Merrill Lynch στο τελευταίο report της προς το επενδυτικό κοινό.

“Μετά τη δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε η ΕΚΤ τον Ιούνιο, αναμένουμε να παραμείνει σε στάση αναμονής. Ο Draghi θα μπορούσε να αναλύσει περισσότερο τον σχεδιασμό και τον αναμενόμενο αντίκτυπο των μέτρων του Ιουνίου και για το πώς η κεντρική τράπεζα θα εξασφαλίσει τα κονδύλια που θα χρειαστεί να διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία”, υποστηρίζει η BofA.

“Αναμένουμε την ΕΚΤ να σηματοδοτήσει περαιτέρω δράση εάν ο πληθωρισμός απογοητεύσει, χωρίς να μιλάμε για επαναγορά κρατικών ομολόγων, δεδομένου ότι ακόμη υπάρχει μικρή συναίνεση για τη μετάβαση σε ένα QE. Ο Draghi πιθανότατα θα επιμείνει σχετικά με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και η ΕΚΤ θα ήθελε να περιμένει 3-4 τρίμηνα για να δει τον αντίκτυπο του πακέτου πριν προχωρήσει”, προσθέτει η BofA.

Μικροί και ισορροπημένοι κίνδυνοι στο EUR:

“Σε αυτό το πλαίσιο, βλέπουμε περιορισμένους κινδύνους στο ευρώ από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ. Περιμένουμε ο τόνος του Mario Draghi να παραμείνει dovish, τονίζοντας ότι τα επιτόκια αναμένεται να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα,” συνεχίζει BofA.

“Ωστόσο, η κίνηση των τιμών μετά την τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ υποδηλώνει για μας ότι μόνο μια σαφής απειλή πιθανού QE θα μπορούσε να σπάσει την τάση του EURUSD. Η τελευταία ανάλυση από τις ροές κεφαλαίων δείχνει ότι οι κερδοσκόποι έχουν ήδη τοποθετηθεί short στο ευρώ, ενώ οι μεγάλες εταιρείες εκμεταλλεύονται την πτώση από το 1.400 για να το αγοράσουν. Ένας dovish τόνος από την ΕΚΤ και τον Draghi ακόμη και χωρίς να δράσουν ξανά μπορεί να είναι αρκετός για να αποτρέψει το ευρώ από περαιτέρω ενίσχυση, αλλά είναι ανεπαρκής για να οδηγήσει σε ένα πιο αδύναμο ευρώ” ολοκληρώνει η BofA

Facebook Comments