Η Γερμανία δεν θα εκδώσει ομόλογα το 2015

MarketNews

Η Γερμανία δεν θα εκδώσει ομόλογα το 2015, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015, που προβλέπει ότι για πρώτη φορά τα τελευταία και πλέον 40 χρόνια η Γερμανία δεν θα εκδώσει καθόλου καθαρό χρέος συνασπισμού ενέκρινε σήμερα Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο της γερμανικής  κυβέρνησης.

Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια η κυβέρνηση συνασπισμού της Καγκελάριου Μέρκελ αναμένει ότι το κρατικό χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ  της Γερμανίας θα μειωθεί από σχεδόν 80% σήμερα σε κάτω από το 70%.

Το χαμηλό επίπεδο ανεργίας και η αδιάλειπτη ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας έχουν εξασφαλίσει φορολογικά έσοδα τα οποία ανέρχονται σε ιστορικά υψηλά, ενώ η εκμηδένιση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας μειώνει αισθητά το χρηματοοικονομικό άχθος της εξυπηρέτησης του χρέους του ομοσπονδιακού κράτους, το οποίο ανέρχεται σε 1,3 τρισ. ευρώ.

Η ευνοϊκή συγκυρία θα επιτρέψει στη γερμανική κυβέρνηση να καλύψει κρατικές δαπάνες ύψους 300 δισ. ευρώ την επόμενη χρονιά χωρίς να προχωρήσει στην έκδοση ούτε ενός νέου κρατικού ομολόγου. Είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί αυτό από το 1969.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναμένεται να παρουσιάσει τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό σε μια συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει αργότερα σήμερα.

Κατόπιν το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Μπούντεσταγκ, την κάτω Βουλή της Γερμανίας, όπου αναμένεται να εγκριθεί τον Νοέμβριο.