Στο εδώλιο ο Λαυρεντιάδης για τα δάνεια της Proton Bank

MarketNews

Στο εδώλιο ο Λαυρεντιάδης για τα δάνεια της Proton Bank, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Απορρίφθηκε από τον Αρειο Πάγο το αίτημα που είχε καταθέσει ο προφυλακισμένος για την υπόθεση της Proton Bank, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, να ασκηθεί αναίρεση στο υπ. αριθμ. 695/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη μαζί με άλλους 33 κατηγορούμενους για τα επισφαλή δάνεια της τράπεζας.

Το αίτημα του επιχειρηματία απορρίφθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, καθώς κρίθηκε, ότι δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος.

Κατά συνέπεια, ο επιχειρηματίας θα δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της Proton Bank.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση των θεωρούμενων επισφαλών δανειοδοτήσεων ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, που φέρεται να κατέληξαν σε εταιρείες συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη, αφορούν σε συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απάτη και απιστία.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Λαυρεντιάδης, αποφυλακίστηκε πριν από λίγες μέρες, με τους περιοριστικούς όρους της εγγύησης 500.000 ευρώ, της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα.