Μια “ευρεία κρίση φυσικού αερίου το φθινόπωρο” προέβλεψε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, εξαιτίας της διαμάχης Μόσχας και Κιέβου. “Η Ουκρανία δεν πληρώνει για το φυσικό αέριο. Αυτό το χρέος είναι τεράστιο. Παίρνουν αέριο από τις υπόγειες δεξαμενές. Το φθινόπωρο θα υπάρξει μια ευρεία κρίση φυσικού αερίου”, ανέφερε ο Μεντβέντεφ στη σελίδα του στο Facebook.

Προέβλεψε δε ότι η επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στην Ουκρανία θα είναι “πολύ πιο δύσκολη” αφού το Κίεβο δεν παρέτεινε την εκεχειρία στα ανατολικά.

“Θα είναι πολύ πιο δύσκολο να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις. Αυτοί είναι οι κανόνες του πολέμου”, πρόσθεσε αναφερόμενος στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία και την κυβέρνηση της χώρας.

Αναφερόμενος στην υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 27 Ιουνίου, ο Μεντβέντεφ εκτίμησε ότι αυτό “ήταν δικαίωμα του Κιέβου”, όμως “το δικαίωμα της Ρωσίας” είναι να περάσει “σε έναν νέο τρόπο συνεργασίας με αυτή”, κυρίως “προστατεύοντας την αγορά της”.

Facebook Comments