Στάση αναμονής στο ΧΑ

MarketNews

Στάση αναμονής στο ΧΑ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Στάση αναμονής τηρεί σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να περιμένει αφενός τις εξελίξεις για τη ΔΕΗ,   οι οποίες απειλούν την εύρυθμη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην οικονομία, και αφετέρου τη σημερινή συνέντευξη του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

O Γενικός Δείκτης κινείται με κέρδη 0,16% στις 1.250,91 μονάδες, με τον τζίρο να βρίσκεται στα 8,7 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 0,22% στις 404,68 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης κινείται σταθεροποιητικά στις 176,43 μονάδες.

Τα πρόσημα στο ταμπλό είναι σχεδόν μοιρασμένα, συγκρατώντας την άνοδο του Γενικού Δείκτη σε χαμηλά επίπεδα. Επίσης, ο όγκος συναλλαγών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ενδεικτικό της στάσης αναμονής που τηρούν οι επενδυτές έναντι των εξελίξεων. Μάλιστα, η πορεία του ζητήματος της ΔΕΗ, αναμένεται να είναι ένα σκληρό τεστ για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της τρόικας. Εάν επιτύχει η κυβέρνηση στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, τότε θα προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους για την ελάφρυνση του χρέους ισχυρότερη.

Στο ταμπλό, η ΔΕΗ βρίσκεται μόλις στο +0,09% και στα 11,11 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση της να φτάνει στα 2,57 δισ. ευρώ. H Folli Follie είναι στο +1,28%, η Jumbo στο +1,37%, τα Ελληνικά Πετρέλαια στο +1,19% και ο ΟΤΕ  στο +0,63%. Στον αντίποδα, η Πειραιώς υποχωρεί κατά 0,58%, η MIG στο -0,20% και η ΕΥΔΑΠ  στο -0,10%.