Γ. Μανιάτης: Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ

ΣΚΑΪ

Γ. Μανιάτης: Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης και πρόσθεσε πως θα ωφεληθεί τόσο ο καταναλωτής από την πώληση του 30% της επιχείρησης όσο και η ρευστότητα της επιχείρησης,.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "ΣΚΑΙ", ερωτηθείς για την απεργία της ΓΕΝΟΠ εξέφρασε τη βεβαιότητα οτι το συνδικαλιστικό κίνημα θα συμπεριφερθεί με απόλυτη υπευθυνότητα, έναντι του διακυβεύματος που ειναι η ηρεμία της κοινωνίας.

Ο κ. Μανιάτης έφερε ως παράδειγμα την Ιταλία, που πριν από 15 χρόνια ιδιωτικοποίησε το 30% της δικής της δημόσια επιχείρηση ενέργειας και πλέον έχει τετραπλάσια έσοδα – από 22 δισ. σε 85 δισ. – ενώ σήμερα η εταιρία αυτή είναι μεγάλος επενδυτής στη λατινική Αμερική και παίζει ως επενδυτής σε 40 χώρες.

Όπως είπε ο κ. Μανιάτης, η ΔΕΗ δεν μπορεί να γίνει επιχείρηση παρόμοιου βεληνεκούς, αλλά μπορεί να γίνει μεγάλος "παίκτης" στα Βαλκάνια.