«Η Ελλάδα ετοιμάζεται να πωλήσει τριετή ομόλογα ύψους μεταξύ 2 έως 3 δισεκατομμυρίων ευρώ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, επειδή η έκδοση αυτή των ομολόγων δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα» αναφέρεται σε δημοσίευμα-άρθρο στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Bloomberg», προσθέτοντας ότι«αντιθέτως, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία».

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι «στους τελευταίους τρεις μήνες, ελληνικές τράπεζες και εταιρείες συγκέντρωσαν 11,2 δισεκ. ευρώ από διεθνείς επενδυτές με αυξήσεις κεφαλαίου και πωλήσεις ομολόγων.

Επίσης, η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι εξαγωγές τον Απρίλιο υποχώρησαν σχεδόν κατά 21% από το προηγούμενο έτος, ενώ οι εξαγωγές κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2014 μειώθηκαν σχεδόν 8%. Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της χώρας διευρύνθηκε τον Απρίλιο και η ανεργία παραμένει “πεισματικά” κοντά στο 27%».

Τέλος, τονίζεται ότι «η Ελλάδα θα επιδιώξει την εκταμίευση της επόμενης δόσης οικονομικής βοήθειας στις 7 Ιουλίου, κατά τη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών, υπό την προϋπόθεση ότι το Eurogroup θα εγκρίνει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης».

Facebook Comments