Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα – Μέρκελ για την Ουκρανία

MarketNews

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα – Μέρκελ για την Ουκρανία, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Οι δυο ηγέτες, συμφώνησαν πως πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς τη Ρωσία με στόχο την εκτόνωση της κρίσης στην Ουκρανία, ειδάλλως η Μόσχα ενδέχεται να αντιμετωπίσει περαιτέρω οικονομικές κυρώσεις.

Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε έχουν προειδοποιήσει για επιβολή περισσότερων κυρώσεων κατά της ρωσικής οικονομίας εάν η Μόσχα δεν παρέμβει ώστε οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία να πάψουν τις επιθέσεις κατά της κυβέρνησης του Κιέβου. Η Μόσχα έχει επανειλημμένως αρνηθεί ότι παρέχει υποστήριξη στους αυτονομιστές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, αμφότεροι Ομπάμα και Μέρκελ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις διπλωματικές προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να επιτευχθεί μια νέα εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία.