Η κοινωνία και η αγορά δεν αντέχουν, ούτε άλλα οικονομικά, ούτε ηλεκτρικά «μπλακ-άουτ», λέει ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

«Η κοινωνία και η αγορά δεν αντέχουν, ούτε άλλα οικονομικά, ούτε ηλεκτρικά “μπλακ-άουτ”». Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ, κ. Β. Κορκίδης έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ και με αφορμή την αναστάτωση που έχει προκαλέσει σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, η απόφαση για εκ περιτροπής απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ.

Ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι: «..Έπειτα από σχετική ενημέρωση που υπήρξε από το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι, σε καμία περιοχή της χώρας δεν θα υπάρξει διακοπή ηλεκτροδότησης, άνω των 20 λεπτών και όπου συμβεί να επικοινωνούμε μαζί τους. Ωστόσο, τη στιγμή που ο επιχειρηματικός κόσμος δίνει την πιο κρίσιμη μάχη για την επιβίωσή του, ζητάμε την κατανόηση και συνεργασία από πλευράς των συνδικαλιστών, καθώς οφείλουμε να επιδείξουμε όλοι την απαραίτητη κοινωνική αλληλεγγύη, αλλά και το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και συνεννόησης, σεβόμενοι η μια κοινωνική και εργασιακή ομάδα την άλλη.

Κατ επέκταση, ο επιχειρηματικός κόσμος απευθύνει παράκληση, ώστε το κόστος των κινητοποιήσεων να μην οδηγήσει σε καταστροφικές επιπτώσεις για την αγορά, η οποία δοκιμάζεται, εν μέσω μάλιστα μιας κρίσιμης θερινής τουριστικής περιόδου. Υπενθυμίζουμε ότι, το 2011 αντίστοιχες κινητοποιήσεις στοίχησαν στη ΔΕΗ 4 εκατ. ευρώ ανά ημέρα και ζημιές πολλών εκατ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ως εκ τούτου, σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα των εργαζομένων να διαμαρτύρονται και να απεργούν, αλλά ζητάμε από τους απεργούς να δείξουν υπευθυνότητα και να σεβαστούν τα δικαιώματα του Έλληνα καταναλωτή..»

Facebook Comments