To πάγωμα 10 εκατ. ελβετικών φράγκων (8,2 εκατ. ευρώ) σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Γενεύη και στην Ζυρίχη τα οποία συνδέονται με τον Έλληνα πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο φέρονται να έχουν διατάξει Ελβετοί εισαγγελείς, σύμφωνα με το Reuters.

Οι ίδιοι ερευνούν το εάν και κατά πόσον πρόσωπα στην Ελβετία τον συνέδραμαν στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ανέφεραν οι αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της εισαγγελίας, 10 εκατ. φράγκα έχουν παγώσει στο πλαίσιο της εξελισσόμενης έρευνας.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της ελβετικής συνομοσπονδίας Μίχαελ Λάουμπερ, η έρευνα επίσης αφορά έναν εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι σχετικές πληροφορίες, πάντως, δεν επιβεβαιώνονται από τις ελληνικές ανακριτικές αρχές. Παράλληλα μετά από αίτημα των Ελλήνων ανακριτών έχουν κληθεί να απολογηθούν στις 22 Απριλίου δύο Ελβετοί υπήκοοι για τους οποίους έχουν προκύψει στοιχεία για εμπλοκή στις υποθέσης των υποβρυχίων, των ρώσικων πυραύλων και τη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος.

Κι ενώ οι έρευνες για την υπόθεση Ακη Τσοχατζόπουλου συνεχίζονται με δεκάδες αιτήματα για άνοιγμα λογαριασμών, στην ετήσια αναφορά της η Ομοσπονδιακή εισαγγελία της Ελβετίας επιβεβαιώνει ότι διερευνά πλήθος καταγγελιών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από τράπεζες μετά την σύλληψη του πρώην υπουργού και τονίζει μεταξύ άλλων, ότι «το γεγονός αυτό θέτει σε σοβαρό κινδύνο την καλή φήμη όχι μόνο των εμπλεκόμενων τραπεζών αλλά και της Ελβετίας συνολικά».

Facebook Comments