Η πρώτη δημόσια εγγραφή για εισαγωγή εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιείται την ερχόμενη εβδομάδα, για την εισαγωγή της «Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος» στην κύρια αγορά της Αθήνας.

Όπως ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Α. Καλλιτσάντσης οι λόγοι για τους οποίους επελέγη αυτή η περίοδος για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο είναι η ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου για τις ανανεώσιμες πηγές αναφορικά με την τιμή απορρόφησης της «πράσινης» ενέργειας, η επίλυση του προβλήματος ρευστότητας της αγοράς και το γεγονός ότι η οικονομία μπαίνει πλέον στο στάδιο της ανάπτυξης.

Χθες, εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας του ομίλου Ελλάκτωρ Α.Ε. για τη δημόσια προσφορά μετοχών στην Ελλάδα με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της και για την εισαγωγή του συνόλου των μετοχών της εταιρείας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η δημόσια προσφορά  θα ξεκινήσει την Τετάρτη 9 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 11 Ιουλίου, 2014.

Η ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα εκδώσει και διαθέσει με Δημόσια Προσφορά στο επενδυτικό κοινό, 20.667.000 νέες κοινές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ επί συνόλου 82.667.000 κοινών μετοχών προς εισαγωγή.

Στόχος του ομίλου είναι η άντληση κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού της πλάνου κατά τη διετία 2014-2015, που αφορά στην υλοποίηση έργων ισχύος 94 MW, τα οποία βρίσκονται ήδη σε φάση κατασκευής. Η εταιρεία προγραμματίζει να αξιοποιήσει το σύνολο των υπό άντληση κεφαλαίων εντός 18 μηνών. Σημειώνεται ότι το 45% θα χρησιμοποιηθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2014, το 40% εντός του πρώτου εξαμήνου του 2015, ενώ το 15% εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2015.

Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών θα είναι κοινή για όλους τους επενδυτές (ειδικοί και ιδιώτες επενδυτές), που θα συμμετάσχουν στη δημόσια προσφορά και θα καθοριστεί με βάση τις προσφορές που θα υποβάλλουν, με δεσμευτικό εύρος τιμών, κατά τη διάρκεια της δημόσιας προσφοράς οι ειδικοί επενδυτές στο βιβλίο προσφορών (διαδικασία Βook building).

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, κυρίως αιολικά πάρκα. Διαθέτει μονάδες ισχύος 171 μεγαβάτ σε λειτουργία και τα έσοδα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προορίζονται για την ολοκλήρωση τεσσάρων αιολικών πάρκων ισχύος 93,5 μεγαβάτ που είναι υπό κατασκευή. Άλλα 323 MW βρίσκονται σε ώριμο αδειοδοτικό στάδιο και επιπλέον 475 έχουν εξασφαλίσει άδεια παραγωγής. Τα έσοδα της εταιρείας πέρυσι διαμορφώθηκαν σε 37 εκατ. ευρώ.
 

Facebook Comments