Το ΙΚΑ χρωστά €8 δισ. στον ΟΑΕΕ

MarketNews

Το ΙΚΑ χρωστά €8 δισ. στον ΟΑΕΕ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Στα 8 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι οφειλές του ΙΚΑ προς τον ΟΑΕΔ, υποστήριξαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον οργανισμό, κατά τη διάρκεια του 21ου τακτικού συνεδρίου του ΟΑΕΔ, επισημαίνοντας ότι υπάρχει συρρίκνωση του έργου του και μετατόπιση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες, όπως τα ιδιωτικά γραφεία εργασίας.

Όπως μάλιστα αναφέρθηκε, πρόσφατα μπήκαν σε πρόγραμμα κινητικότητας/διαθεσιμότητας 253 υπάλληλοι του ΟΑΕΔ, ενώ η πρόσφατη Έκθεση Αξιολόγησης των Δομών των Οργανικών Μονάδων του ΟΑΕΔ (Αύγουστος 2013) διαπιστώνει την ανάγκη προσλήψεων για την κάλυψη 731 οργανικών θέσεων στις Τοπικές Υπηρεσίες (588 θέσεις στα Κέντρα Προώθησης στην Απασχόληση και 143 στις Εκπαιδευτικές Δομές). Επίσης προτείνει την εκ νέου τοποθέτηση 110 ατόμων ΠΕ και ΤΕ στη διοίκηση του Οργανισμού, ενώ καταγράφει 221 κενές οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού.

Παρέμβαση στο συνέδριο έκανε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, αρμόδιος για θέματα εργασίας, ο οποίος ανέφερε ότι η πραγματική ανεργία είναι πάνω από 34%, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία έχει τριπλασιαστεί από το 2009 έως σήμερα (από 9,7% στο 27,6%), ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι υπερβαίνουν το 70% των εγγεγραμμένων ανέργων, που σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζεται σε περίπου 1.000.000 άτομα.