Έπειτα από συνεχείς διαπραγματεύσεις με το σχήμα των συμβούλων του διαγωνισμού, οι δύο βασικοί υποψήφιοι επενδυτές, Amerra Capital και Diorasis International, προχωρούν στην κατάθεση βελτιωμένων προσφορών για την απόκτηση των πλειοψηφικών συμμετοχών που διατηρούν οι τράπεζες στις δύο εταιρείες.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες μια εξ αυτών έχει υποβάλει στη Lazard τις παρατηρήσεις της, ενώ ως την Παρασκευή θα το πράξει και η δεύτερη.

Την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη και ευρεία σύσκεψη συμβούλων (Lazard, PwC, A&M) και των τραπεζικών στελεχών, που χειρίζονται εκ μέρους του διατραπεζικού οργάνου, NPLs forum τον διαγωνισμό, προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα βήματα και να αξιολογηθεί η μέχρι τώρα πορεία.

Ακολούθως και αφού πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες ενημερώσεις προς τα αρμόδια εποπτικά όργανα, αναμένεται να οριστικοποιηθεί η επιλογή του νέου στρατηγικού επενδυτή που θα αναλάβει τον έλεγχο των δύο εταιρειών. Εφόσον δεν προκύψει κάποιου είδους ανατροπή, τραπεζικές πηγές εξέφρασαν την εκτίμηση ότι έως τον Απρίλιο είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί το financial closing της συναλλαγής.

Facebook Comments