«Σε περίπτωση που η απόφαση της Δικαιοσύνης για τη ΔΕΗ δεν εφαρμοστεί η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η υποχρεωτική εφαρμογή αυτής της απόφασης» υπογράμμισε στο Μega ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την επιστράτευση των εργαζομένων.

«Είμαστε έτοιμοι για όλα, μπορώ να σας το διαβεβαιώσω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάτης.

Ο υπουργός Ενέργειας διευκρίνισε ότι η επιχείρηση θα δεχθεί κατ’ ελάχιστον προσφορές με βάση την λογιστική αξία της «μικρής ΔΕΗ» και με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, με τις άτυπες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ποσό άνω του 1,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Μανιάτης σημείωσε ότι τα χρήματα από την πώληση της ΔΕΗ θα πάνε στην ίδια τη ΔΕΗ για το πρόγραμμα ανάπτυξής της, ενώ υπογράμμισε το γεγονός ότι θα υπάρξει διαφανής πλειοδοτικός διαγωνισμός.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι ο νέος ιδιοκτήτης της «μικρής ΔΕΗ» δεν θα μπορεί να κάνει απολύσεις προσωπικού για πέντε χρόνια.

«Η εποχή που η κάθε συνδικαλιστική ηγεσία μπορούσε να συγκυβερνήσει παρήλθε. Όσοι πιστεύουν ότι θα συνεχιστεί αυτό κάνουν λάθος… η μεγάλη πλειοψηφία του λαού τάσσεται με την κυβέρνηση, είναι βαθιά γελασμένοι» διεμήνυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος.

Facebook Comments