Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 20 Ιουλίου

MarketNews

Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 20 Ιουλίου, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα σε όλη τη χώρα την Κυριακή 20 Ιουλίου, από 11π.μ. έως 8μ.μ. ενώ τη Δευτέρα 14 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 30 Αυγούστου.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος με σχετική ανακοίνωση ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι κατά τη διάρκεια τόσο των εκπτώσεων όσο και του ανοίγματος την Κυριακή 20 Ιουλίου οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα εκθέσουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων τους σε εξαιρετικά ελκυστικές και συμφέρουσες τιμές.


Η εξαιρετικά περιορισμένη κίνηση -που αγγίζει και το 80% στα επώνυμα καλλυντικά- αναγκάζει τις συγκεκριμένες αλυσίδες να προχωρούν σε όλο και πιο σύντομα χρονικά διαστήματα σε εκπτώσεις της τάξης του 25% και 30%, με αποτέλεσμα να τείνει να παγιωθεί το καθεστώς των προσφορών όλο τον χρόνο.

Οπως αναφέρουν οι έμποροι, οι εκπτώσεις στα παπούτσια θα είναι της τάξης του 50% και στα ρούχα από 50%-70%, καθώς οι συγκεκριμένοι κλάδοι έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την ύφεση.

Εν όψει των θερινών εκπτώσεων η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) ζητά από τους καταναλωτές να μην ξεχνούν την εκστρατεία που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες με σλόγκαν: «Αγοράζω όσο και όσα Παράγω» και παράλληλα υπενθυμίζει ότι:

  • Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή πόσο κόστιζε και πόσο κοστίζει με την έκπτωση το προϊόν.
  • Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).