Δεν υπάρχουν σοβαρές μακροοικονομικές ανακοινώσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σημαντικές κινήσεις στο EUR/USD

Η ανάκαμψη της Ευρώπης είναι ένα ζήτημα που εξακολουθεί να μας απασχολεί σε πολλά επίπεδα. Αν και ορισμένες χώρες εμφανίζουν σημάδια ανάκαμψη με τους επενδυτές να προτιμούν τα ομόλογα των περιφερειακών χωρών λόγω των καλύτερων αποδόσεών τους και της βελτίωσης του οικονομικού κλίματος, η συνολική εικόνα της Ευρωζώνης παραμένει κρίσιμη, με τη γεωπολιτική ένταση του τελευταίου διαστήματος να επηρεάζει την ανάπτυξη κάποιων χωρών.

Η κεντρική τράπεζα προσπαθεί να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας και να καταπολεμήσει τον πολύ χαμηλό πληθωρισμό, παρόλα αυτά το νόμισμα παραμένει σε υψηλά επίπεδα καθώς η αγορά εκτιμά ότι η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει σε λήψη επιπλέον μέτρων.

Η περασμένη εβδομάδα ήταν μικτή από πλευράς ανακοινώσεων, με την ΕΚΤ να διατηρεί το ίδιο ύφος, με το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό να διατηρούνται στα ίδια επίπεδα. Οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία σημείωσαν πτώση, ενώ μικτή ήταν η εικόνα στα ΡΜΙ παραγωγών και υπηρεσιών μεταξύ των μεγαλυτέρων χωρών της Ευρωζώνης.

Το ευρώ δέχθηκε πιέσεις και κινήθηκε χαμηλότερα έναντι του δολαρίου, του CAD και της στερλίνας, ενώ ενισχύθηκε έναντι του AUD.

Συνολικό συναίσθημα στο κλείσιμο της προηγούμενης εβδομάδας: Το γενικότερο συναίσθημα για το ευρώ έχει μετατραπεί σε αρνητικό από πτωτικό και αυτό εξαιτίας των δηλώσεων διαφόρων στελεχών της ΕΚΤ τα οποία εμφανίστηκαν ιδιαίτερα χαλαρά. Σημαντικό ρόλο στην επιδείνωση του συναισθήματος για το ευρώ έχει παίξει και η θετική εικόνα που υπάρχει για τις προοπτικές των οικονομιών της Αγγλίας και της Αμερικής.

Η τρέχουσα εβδομάδα: Για την τρέχουσα εβδομάδα δεν υπάρχουν μακροοικονομικά στοιχεία για την Ευρωζώνη, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά τις κινήσεις των αγορών. Από τα σημαντικότερα macro είναι η ανακοίνωση του πληθωρισμού στη Γερμανία και την Ισπανία, αλλά δεν αναμένεται να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο EUR/USD.

Τεχνική εικόνα: Το EUR/USD προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για τους πωλητές στα 1,3710 με τους στόχους να είναι στα 1,3560 και στα 1,3510. Στο EUR/CAD σημαντικοί αγοραστές στα 1,4400 που θα μπορούσαν να οδηγήσουν μέχρι και την αντίσταση στα 1,4640. Στήριξη στα 1,4310 για το EUR/AUD με μια έντονη ανοδική κίνηση να βλέπει τα 1,4760. Σημαντική στήριξη στα 0,7970 για το EUR/GBP.

Facebook Comments