Να στηρίξει τις αποφάσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ξεκινώντας με τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 9 Ιουλίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο Σύνταγμα, αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

Επίσης, η Συνομοσπονδία αποφάσισε να «ενισχύσει σε συνδικαλιστικό, νομικό και οικονομικό επίπεδο τον δίκαιο αγώνα της ΓΕΝΟΠ» και καλεί «όλα τα Εργατικά Κέντρα της χώρας να διοργανώσουν, απογευματινά συλλαλητήρια την ίδια ημέρα», που θα πραγματοποιείται η κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ στην Αθήνα.

Με την ίδια απόφαση, η ΕΕ της ΓΣΕΕ ζητά από την κυβέρνηση «να πάρει πίσω το αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ και όλων των κλάδων στους οποίους έχει εφαρμοστεί, να πάψει να κακοποιεί τους δημοκρατικούς θεσμούς και να κουρελιάζει το Σύνταγμα».

Εξάλλου, την ίδια ημέρα, στις 11.00 το πρωί, η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει στο Δημόσιο, αντιδρώντας στην αξιολόγηση, τις διαθεσιμότητες, τις νέες περιοκοπές σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Facebook Comments