Κύπρος: Εγκρίθηκε η δόση των 600 εκατ. ευρώ

MarketNews

Κύπρος: Εγκρίθηκε η δόση των 600 εκατ. ευρώ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Την εκταμίευση της δόσης των 600 εκατ. ευρώ στην Κύπρο ενέκρινε τη Δευτέρα το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, η απόφαση αυτή ελήφθη σε συνέχεια της θετικής αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Κύπρου και την έγκριση του επικαιροποιημένου μνημονίου της από το δ.σ.

Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, αναγνώρισε την πρόοδο που σημειώνει η Λευκωσία σε πολλούς τομείς, κυρίως στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και βαδίζει με σταθερότητα εκτός ύφεσης.

«Η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης αποδεικνύει ότι οι κυπριακές αρχές είναι απόλυτα δεσμευμένες στο πρόγραμμα», ανέφερε.

Ο κ. Ρέγκλινγκ πρόσθεσε ότι απαιτείται περαιτέρω πρόοδος για την επιτυχή αντιμετώπιση των υπολοίπων προκλήσεων, όπως η άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η δημιουργία βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας.