Δεν μπορεί να κρύψει την έντονη δυσαρέσκειά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προς τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μειμαράκη μετά την πρότασή του να αθροιστούν οι υπογραφές και να ανοίξει η Βουλή.

Ο νέος γύρος δηλώσεων που έκανε ο κ. Μειμαράκης χθες εκνεύρισαν ακόμα περισσότερο τον πρωθυπουργό και έτσι αποφασίστηκε να υπάρξει επίσημη δήλωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο παίρνοντας αποστάσεις από τα όσα είχε υποστηρίξει πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος της Βουλής.

«Αυτές οι απόψεις περί δημοψηφίσματος που έχουν διατυπωθεί, είναι βέβαιο ότι δεν αθροίζονται μεταξύ τους. Οπότε κάθε περαιτέρω συζήτηση δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα» δήλωσε χαρακτηριστικά η Σοφία Βούλτεψη. 

Παράλληλα υπήρξε έντονη αντίδραση και από την πλευρά της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για την στάση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη η οποία εκφράστηκε από την πρώτη στιγμή και φέρεται να έφτασε σε ανώτατο επίπεδο.

Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα ανοίγματος της Βουλής καθώς οι προτάσεις που έχουν καταθέσει τα κόμματα είναι διαφορετικές. Μάλιστα κυβερνητικά στελέχη φέρνουν ως παράδειγμα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνη του ΚΚΕ όπου ελάχιστα είναι τα κοινά σημεία.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ακόμα και τις 120 υπογραφές να συγκέντρωνε ο ΣΥΡΙΖΑ για την σύγκληση της ολομέλειας, θα χρειαζόντουσαν στην συνέχεια 180 ψήφοι για να αποφασιστεί η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. 

Πάντως, τους τελευταίους μήνες οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν ήταν ιδιαιτέρως στενές. Βουλευτές της ΝΔ υποστηρίζουν πως «πάγωσαν» αμέσως μετά την μομφή που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Facebook Comments