Στο υπουργείο Εργασίας της Ιταλίας βρίσκεται σε εξέλιξη μια κρίσιμη διαπραγμάτευση για το μέλλον 2.251 εργαζόμενων της Αλιτάλια –σε σύνολο 11.000– οι οποίοι θεωρούνται υπεράριθμοι, η οποία θα συνεχιστεί χωρίς χρονικό περιορισμό,«επ αόριστον».

Η αεροπορική εταιρία Etihad των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχει επισημοποιήσει την πρόθεσή της να αγοράσει το 49% του πακέτου μετοχών της Αλιτάλια, ζητώντας όμως να μειωθεί το προσωπικό της.

Τα ιταλικά συνδικάτα εναντιώνονται στο ενδεχόμενο των απολύσεων και η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι παίζει διαμεσολαβητικό ρόλο σε αναζήτηση λύσης.

Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση Rai, υπάρχει ενδεχόμενο να «σωθούν» 1.000 θέσεις εργασίας με πρόσληψη ή μετάταξη των εργαζομένων σε άλλες εταιρίες.

Μια πρώτη πρόταση αφορούσε την πιθανή ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των αεροδρομίων της Ρώμης, αλλά φαίνεται να έχει απορριφθεί.

Πηγές ιταλικών συνδικαλιστικών οργανώσεων αναφέρουν πως εξετάζεται το ενδεχόμενο απορρόφησης μέρους των υπεράριθμων εργαζομένων της Αλιτάλια από τα Ιταλικά Ταχυδρομεία.

Τα χρέη της ιταλικής αεροπορικής εταιρίας ανέρχονται, σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, σε 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Ο υπουργός Μεταφορών Μαουρίτσιο Λούπι δήλωσε ότι ευελπιστεί να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση μέχρι την Δευτέρα.

Facebook Comments