Πρόταση για δημοψήφισμα κατέθεσε και ο ΣΥΡΙΖΑ

MarketNews

Πρόταση για δημοψήφισμα κατέθεσε και ο ΣΥΡΙΖΑ , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Κατατέθηκε και η πρόταση του  ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την πώληση της ΔΕΗ. Συνολικά 115 βουλευτές ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αύριο θα καταθέσει η ΔΗΜΑΡ τη δική της πρόταση.

Ακολουθεί το κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ  :

«Οι υπογράφοντες βουλευτές προτείνουμε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με τα άρθρα 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο “Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας” που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα με ερώτημα αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω ψηφισμένο νομοσχέδιο».

Η πρόταση υπογράφεται από 71 Βουλευτές.

Είχε προηγηθεί η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων την οποία ακολούθησαν, οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές και η Χρυσή Αυγή.

Έτσι έως τη στιγμή που κατέθεσε την πρότασή του ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν συγκεντρωθεί 44 υπογραφές: 14 με την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων (που συνυπογράφει ο Νίκος Νικολόπουλος), 14 με τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές και 16 με την Χρυσή Αυγή.

Υπογραμμίζεται πως και τα τρία κείμενα που έχουν κατατεθεί είναι με πανομοιότυπα αιτήματα.