Τραπεζικές ανησυχίες στις παγκόσμιες αγορές

ForexReport

Τραπεζικές ανησυχίες στις παγκόσμιες αγορές, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με τη Wall Street να διαπραγματεύεται κοντά σε ιστορικά υψηλά και με το δείκτη VIX να βρίσκεται σε επίσης ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ο κίνδυνος ενός ξαφνικού γεγονότος αποκτά πολύ σημαντική σημασία στις αγορές.

Τα χθεσινά γεγονότα στην Πορτογαλία όπου η κατάρρευση μιας τράπεζας αποφεύχθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και αφού χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί όλος ο σχετικός μηχανισμός, μας υπενθυμίζουν ότι οι αγορές δε μπορούν να κοιτάζουν μόνο πάνω.

  • Μικτή συνεδρίαση στην Ασία με τις περισσότερες ασιατικές αγορές να κλείνουν με θετικό πρόσημο, παρά τις απώλειες σε Wall Street και Ευρώπη.
  • Το δολάριο συνεχίζει να δέχεται πιέσεις δυο ημέρες μετά από τη δημοσίευση των πρακτικών.
  • Ο οίκος Fitch επιβεβαιώνει την αξιολόγηση ΑΑΑ της Ολλανδίας αλλά με προοπτικές αρνητικές.
  • Η Morgan Stanley συστήνει στους πελάτες της να πουλήσουν EUR/JPY με στόχο τα 12,50 γεν.

Ανάλυση αγοράς

DAX (#FDXU4) – Άνοιγμα: 9.824 Υψηλό: 9.824 Χαμηλό: 9.619 Κλείσιμο: 9.690Ο γερμανικός δείκτης δέχθηκε ισχυρότατες πιέσεις με αποτέλεσμα να βρεθεί να χάνει περισσότερες από 200 μονάδες από το άνοιγμα της ημέρας. Τεχνικά, ο DAX έχει διασπάσει πτωτικά την πλάγια τάση που είχε διαμορφωθεί και πλέον η τεχνική εικόνα παρουσιάζει αισθητή επιδείνωση. Θεωρούμε ότι η περιοχή 9.780-9.820 θα αποτελέσει μια σημαντική βραχυπρόθεσμη αντίσταση που θα επαναφέρει τους πωλητές με το στόχο να είναι στις 9.370 μονάδες. Σημαντική στήριξη θα μπορούσε να υπάρξει και στις 9.500 μονάδες.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

9.620                   9.780
9.560                   9.820
9.500                   9.860
9.475                   9.900