Το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Πορτογαλίας εξακολουθεί να έχει προβλήματα μετά την έξοδο της χώρας από το διεθνές σχέδιο διάσωσης, επισημαίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε, εν μέσω ανησυχιών για την κατάσταση της τράπεζας Banco Espirito Santo.

Τα τραπεζικά προβλήματα της Πορτογαλίας, με σημείο αιχμής την Banco Espirito Santo, που υπέβοσκαν εδώ και αρκετό καιρό, βγήκαν απότομα στην επιφάνεια, στέλνοντας ριπές στις διεθνείς αγορές μετοχών και ομολόγων και ταυτόχρονα το μήνυμα ότι η κρίση χρέους δεν έχει ξεπεραστεί.

Ο μητρικός όμιλος της τράπεζας, Espirito Santo International (ESI), ανακοίνωσε ότι δεν κατάφερε να αποπληρώσει βραχυπρόθεσμο χρέος της και ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα.

Οι πιστωτές της πορτογαλικής τράπεζας BES εξακολουθούν να ανησυχούν για το ενδεχόμενο να υποστούν ζημίες, μετά την αδυναμία της μητρικής εταιρείας να αποπληρώσει το χρέος, παρά τις διαβεβαιώσεις της κεντρικής τράπεζας της χώρας ότι η BES είναι προστατευμένη.
 

Facebook Comments