Αργεντινή: Κρίσιμες συναντήσεις στη Νέα Υόρκη για να αποφευχθεί η χρεοκοπία

MarketNews

Αργεντινή: Κρίσιμες συναντήσεις στη Νέα Υόρκη για να αποφευχθεί η χρεοκοπία, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ομάδα τεχνοκρατών θα εκπροσωπήσει την Αργεντινή στη συνάντηση που θα γίνει σήμερα στη Νέα Υόρκη με τον μεσολαβητή που όρισε το δικαστήριο για τη διευθέτηση της διαφοράς που έχει η χώρα με τους πιστωτές της που δεν δέχθηκαν την αναδιάρθρωση των ομολόγων τους.

Η Αργεντινή χρειάζεται μία συμφωνία πριν από την καταληκτική προθεσμία της 30ής Ιουλίου και η αυξανόμενη αισιοδοξία ότι θα την επιτύχει ώθησε υψηλότερα χθες τις τιμές των ομολόγων της.

Αν δεν υπάρξει συμφωνία, η τρίτη σε μέγεθος οικονομία της Λατινικής Αμερικής κινδυνεύει με νέα χρεοκοπία, ενώ αντιμετωπίζει οικονομική ύφεση, έναν από τους υψηλότερους πληθωρισμούς στον κόσμο και μείωση των συναλλαγματικών της αποθεμάτων.

Η αποστολή που θα συναντηθεί με τον ειδικό μεσολαβητή Ντάνιελ Πόλακ στη Νέα Υόρκη θα αποτελείται από τη νομική και οικονομική ομάδα του υπουργείου Οικονομικών και άλλων φορέων της κυβέρνησης, ενώ δεν θα συμμετάσχει σε αυτή ο υπουργός Οικονομικών της χώρας κ. Άξελ Κισίλοφ.