Η αναβολή της εκταμίευσης της δόσης στο Eurogroup χθες, παρασύρει τα ελληνικά ομόλογα σήμερα σε νέες αναταράξεις, αφήνοντας πίσω τις μικρές θετικές επιπτώσεις που έφερε χθες στην αγορά η (συντηρητική) αναβάθμιση της Ελλάδας από την Fitch το βράδυ της Παρασκευής.

Έτσι, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου αυξάνεται σήμερα κατά 3,9% και στο 4,397%, μετά από μικρή ανάκαμψη χθες, επιστρέφοντας στην ανοδική τροχιά που ξεκίνησε από την ημέρα της νέας εξόδου της Ελλάδας στις αγορές και που απομάκρυνε το κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου από τα χαμηλά 12ετίας που είχε αγγίξει στα τέλη Ιανουαρίου.

Η απόδοση του ελληνικού 5ετούς ομολόγου εκτοξεύεται σήμερα κατά 4,1% και στο 3,564%, σβήνοντας έτσι όλη την βελτίωση που είχε σημειώσει προς τα τέλη της περασμένης εβδομάδας τόσο  ενόψει της αναβάθμισης της Fitch όσο και λόγω της σχετικής ηρεμίας στις διεθνείς κατηγορίες μετά τη βίαια διόρθωση στην Wall Street.

Η εικόνα και στο νέο 7ετές ομόλογο το οποίο ξεκίνησε διαπραγμάτευση στο ελληνικό Χρηματιστήριο την περασμένη Πέμπτη είναι αρνητική με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 3,8352%, αν και τις ημέρες που διαπραγματευόταν στη δευτερογενή αγορά το yield είχε αγγίξει το 4,14%. Αξίζει να σημειώσουμε πως το ομόλογο είχε εκδοθεί με απόδοση 3,5%.

 

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments