Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στο βήμα της Βουλής είπε: “Σας καλώ να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Η σημερινή συζήτηση δεν γίνεται σε έναν χρόνο πολιτικά ουδέτερο. Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη συγκυρία. Το κεκτημένο της σταθερότητας στη νοτιοανατολική μεσόγειο βρίσκεται σε αμφισβήτηση”. Ανέφερε μάλιστα την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, την οποία η κυβέρνηση θεωρεί ως επιτυχία της. Προσέθεσε και το θέμα της Κύπρου, στην οποία αμφισβητούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. “Η κυβέρνηση άνοιξε το θέμα με τα Σκόπια με λανθασμένο τρόπο”, επεσήμανε. 

Αναφερόμενος στο συλαλλητήριο είπε ότι έφθασαν στο σημείο να χαρακτηρίζουν ως ακροδεξιους τους πολίτες που διαδήλωσαν γιατί απλά δεν σας εμπιστεύονται. “Υπό άλλες συνθήκες και σε άλλες συγκυρίες η χώρα μας θα μπορούσε να λειτουργεί ως ένας πραγματικός πυλώνας σταθερότητας. Εάν η Ελλάδα είχε ακολουθήσει την αναπτυξιακή τροχιά των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών. Εάν οι Τσίπρας-Καμμένος είχαν την ελάχιστη αίσθηση ευθύνης”, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

“Αν η Ελλάδα είχε γίνει μία κανονική χώρα όπως θα μπορούσε να είναι, ήδη, απο το 2015 θα είχε επανακτήσει την αυτονόητη θέση που της αξίζει. Θα ήταν ένα σημείο αναφοράς, μία χώρα που θα φρόντιζαν όλοι να υπερασπιστούν”, είπε καταφερόμενος κατά της κυβέρνησης. Και προσέθεσε: “Δεν είμαστε μία κανονική χώρα γιατί δεν έχουμε μία κανονική κυβέρνηση. Αντί όλοι μαζί να κοιτάξουμε πως θα απαντήσουμε στον εμβολισμό μας στα Ίμια έχουμε επιδοθεί σε ένα κυνήγι μαγισσών”. 

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ο ελληνικό πολιτικό σύστημα εμφανίζεται σπαρασόμενο και αυτό είναι αποκλειστικά δικό του επίτευγμα. 

Για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σχολίασε: “Θέλετε να σπιλώσετε τους αντιπάλους σας με κατηγορίες που δεν μπορούν να αποδειχθούν. Σήμερα ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και εμείς είμαστε εδώ και μιλάμε για τη Novartis”. 

“Το μόνο που ξέρετε είναι να διχάζετε τους Έλληνες. Όμως σε μία δημοκρατία δεν μπορείτε να τελειώσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Εσείς θα τελειώσετε πολιτικά με εκλογές, με μία κάλπη και όχι με 10 όπως γίνεται σήμερα”, καταφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και προσέθεσε: “Αλλάξατε τον εκλογικό νομο, αλλάξατε τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού και στήνετε ένα παρακράτος”. 

“Εύχομαι να μας παρακολουθούν πολλοί πολίτες. Αυτό που θέλουν να ακούσουν οι πολίτες είναι πειστικές προτάσεις για το μέλλον τους και το πως μπορούμε να κάνουμε το κράτος να δουλέψει καλύτερα για τον πολίτη”, δήλωσε. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “δεν είναι μόνο επικίνδυνοι για την οικονομία αλλά για την ίδια τη δημοκρατία”. 

Αναφερόμενος στην κ. Θάνου διερωτήθηκε: “Η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου διορίστηκε μία ημέρα μετά τη συνταξιοδότησή της. Ποια γραμμάτια ξεπληρώνετε;”. “Δημιουργείτε ένα κλίμα ακατάσχετης συνωμοσιολογίας που προωθεί τη χυδαιότητα στη θέση του πολιτισμένου πολιτικού διαλόγου”, υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε και εκείνος στον κ. Κουρουμπλή και τον συνέκρινε με τα δικά του στελέχη τα οποία φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis: “Γιατί εξαιρείτε τον κ. Κουρουμπλή από την υπόθεση; Πως γίνεται νυν υπουργός να υπογράφει για τον εαυτο του ότι παραγράφηκε το δικό του αδίκημα περι την υπηρεσία ενώ θέλει να ελεγχθούν άλλοι που ήταν σε αυτή τη θέση πριν από 10 χρόνια. Τα δικά μας στελέχη ζήτησαν να μην προστατεύονται από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών”. 

Εξέφρασε φόβους για τις επενδύσεις: “Αυτό το κλίμα ακραίας πόλωσης έχει ήδη επιπτώσεις για την πατρίδα μας. Ποιος θα επενδύσει σε μία χώρα με τόσο τοξικό πολιτικό περιβάλλον; Η στρατηγική σας είναι καταδικασμένη να αποτύχει”. Είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται από τη λάθος πλευρά της ιστορίας. “Όταν προσπαθούσαμε να μειώσουμε τη φαρμακευτική δαπάνη οι μόνοι που αντιδρούσαν ήσασταν εσείς. Σας προκαλώ να με διαψεύσετε να μου φέρετε μία ανακοίνωσή σας που να ζητάτε τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης”, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι “παριστάνει τον αρχάγγελο της κάθαρσης” και “είναι το πολιτικό γενόσημο ενός παλιού συστήματος, οι κουκουλοφόροι της πολιτικής εκτροπής αποκαλύφθηκαν”.

Και εκείνος παραδέχθηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis: “Σκάνδαλο Novartis υπάρχει. Δεν το ανακάλυψαν τα λαγωνικά της κυβέρνησης αλλά οι αμερικανικές αρχές. Ερευνάται και στην Ελλάδα, αλλά παντού η δικαιοσύνη ερευνά τις αθέμιτες πρακτικές, επιβάλλει ποινές, πρόστιμα”. Ωστόσο, προσέθεσε: “Παντού στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται οι μέθοδοι προώθησης του φαρμάκου. Εκτός από την Ελλάδα όπου οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισαν να κρύψουν το πραγματικό σκάνδαλο με κουκουλοφόρους μάρτυρες”. 

Χαρακτηριστικά ανέφερε: “Την ώρα που κάποιοι στήνουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο εσείς στήνετε γκρίζες ζώνες στη Βουλή. Ήδη έχετε εκδώσει, ήδη, το πόρισμά σας. Η δική μας θέση είναι καθαρή. Φως στο σκοτάδι. Να τιμωρηθουν όσοι εμπλέκονται, να διεκδικήσουμε και αποζημιώσεις από την εταιρεία”. Εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για το τι έχει πράξει σχετικά με την υπόθεση έως σήμερα: “Έχετε προχωρήσει σε αγωγή κατά της εταιρείας για αποζημίωση; Τι έχετε κάνει για ένα σκάνδαλο που όπως όλα δείχνουν γνωρίζατε εδώ και ένα χρόνο; Δεν ρωτώ τι θα κάνετε στο μέλλον αλλά τι έχετε κάνει έως τώρα”.

“Εάν υπάρχουν ένοχοι σε αυτήν την αίθουσα είστε εσείς. Ένοχοι μίας συστηματικής προσπάθειας δολοφονίας χαρακτήρων”, επέμεινε ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Έκρινε ότι “δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, μόνο 3 ανώνυμες μαρτυρίες. Η ίδια η πρότασή σας παραγράφεται, δεν τολμήσατε να ακολουθήσετε τη διαδικασία να ασκήσετε διώξεις”. 

Διερωτήθηκε, επίσης: “Μας πρωτομιλήσατε για την υπόθεση Novartis εδώ και έναν χρόνο. Από τότε τι κάνατε γι’ αυτό; Ποιους ελέγχους έχετε ξεκινήσει; Ποια μέτρα πήρατε κατά της εταιρείας; Τι κάνατε με το κύκλωμα των γιατρών και τις υπερσυνταγογραφήσεις; Ποιος παραπέμφθηκε; Ποιος ξηλώθηκε;”. Δήλωσε εμφατικά: “Δικαιοσύνη με ανώνυμες κατηγορίες και χωρίς στοιχεία δεν νοείται”. 

“Μην τολμήσετε να κλείσετε την Προανακριτική Επιτροπή χωρίς να έρθουν όλα στο φως. Δικαιοσύνη με κατασκευασμένα κατηγορητήρια δεν υπάρχει σε μια Δημοκρατία. Οι μάρτυρες να καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής και κατ’ αντιπαράσταση με τους εγκαλούμενους πολιτικούς”, ζήτησε σε υψηλούς τόνους. 

Χαρακτήρισε κι εκείνος ως “κουκουλοφόρους” τους προστατεύομενους μάρτυρες: “Θέτω ξανά το αυτονόητο ερώτημα. Οι 3 κουκουλοφόροι μάρτυρες τι ακριβώς φοβούνται και κρύβονται; Αν φοβούνται για τη ζωή τους ας έρθουν να καταθέσουν με κουκούλες”. 

Σχετικά με την ψηφοφορία ζήτησε να στηθεί μία κάλπη με μία και μόνο ερώτηση. ναι ή όχι στη σύσταση επιτροπής για τη Novartis. Και τόνισε ότι “η υπόθεση Novartis θέτει σε κίνδυνο το κράτος δικαίου. Από αυτούς που δήθεν πολεμώντας το παλιό σύστημα αυθαιρετούν”.

Facebook Comments