Εθελούσια έξοδος για 1.600 υπαλλήλους της Iberia

MarketNews

Εθελούσια έξοδος για 1.600 υπαλλήλους της Iberia, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σχέδιο εθελουσίας εξόδου προκειμένου να μειώσει το προσωπικό της ακόμα και κατά 1.600 άτομα ανακοίνωσε ότι θέτει σε εφαρμογή η αεροπορική εταιρεία της Ισπανίας Iberia.

«Σήμερα η Iberia ενημέρωσε τους εργαζόμενούς της και τους εκπροσώπους των συνδικάτων για τις προθέσεις της να ξεκινήσει μια περίοδο διαβουλεύσεων που αφορούν μια μείωση του προσωπικού που θα μπορούσε να φθάσει έως και τους 1.581 υπαλλήλους» ανέφερε η IAG, η κοινοπραξία που έχουν συστήσει η Iberia και η British Airways, σε μια ανακοίνωσή της προς το χρηματιστήριο της Μαδρίτης.

«Οι αποχωρήσεις θα πραγματοποιηθούν στη βάση μιας εθελούσιας εξόδου» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας ο οποίος διευκρίνισε ότι ο αριθμός των εργαζομένων τους οποίους αφορά το σχέδιο εθελούσιας εξόδου θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των εργαζομένων που θα αποφασίσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, περιλαμβανομένων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και των αποχωρήσεων έπειτα από διαπραγμάτευση.

Τα συνδικάτα και η διοίκηση θα ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις με στόχο να συγκεκριμενοποιήσουν αυτή τη συμφωνία.

Αυτό το σχέδιο εθελούσιας εξόδου «συζητήθηκε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων επί των συλλογικών συμβάσεων με τα συνδικάτα της αεροπορικής εταιρείας» τον περασμένο Μάρτιο σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η IAG.

Η Iberia κατέληξε σε συμφωνία τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των πιλότων, του προσωπικού θαλάμου επιβατών και του προσωπικού εδάφους προκειμένου να μειώσει τους μισθούς και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης, ώστε να επανέλθει σταδιακά στην κερδοφορία.

Την 13η Μαρτίου 2013 τα συνδικάτα και η διοίκηση της εταιρείας είχαν καταλήξει σε συμφωνία για την κατάργηση 3.100 θέσεων εργασίας στις οποίες προστίθενται οι νέες αποχωρήσεις.

Η Iberia, η οποία αριθμούσε 18.000 εργαζόμενους την 31η Δεκεμβρίου 2013, επισώρευσε ζημίες 850 εκατ. ευρώ από το 2008 ως το 2012, κυρίως λόγω της ανόδου των τιμών των καυσίμων των αεροσκαφών και της οικονομικής κρίσης στην Ισπανία η οποία συνέβαλε να μειωθούν δραστικά τα έσοδά της.