Η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της τρίωρης περίπου συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τους επικεφαλής της τρόικας.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση και μάλιστα όπως είπε ήταν καλύτερη της προηγούμενης. Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, δημιουργείται πλέον η πεποίθηση ότι θα πάει πολύ καλά η διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου.

Αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό και τον αντιπόρεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο για τα αποτελέσματα της συνάντησης με την τρόικα.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας

Εξάλλου, ολοκληρώθηκε νωρίτερα το απόγευμα η σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας, του γενικού γραμματέα κοινωνικής ασφάλισης, Παναγιώτη Κόκκορη, και των διοικητών, του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) Αναστάσιου Παπανικολάου, του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ ) Γεωργίας Κοτίδου και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων Ξενοφώντα Βεργίνη.

Κατά τη σύσκεψη εξετάσθηκαν τα αποτελέσματα της ρύθμισης «Νέα Αρχή», για την εξόφληση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, έναν χρόνο μετά τη θεσμοθέτησή του.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τον πρόεδρο του ΕΤΑΑ, οι διοικητές των ταμείων παρουσίασαν τα στοιχεία για την πορεία της εφαρμογής της ρύθμισης, ενώ εξέφρασαν έντονο προβληματισμό για την αποτελεσματικότητα του μέτρου.

«Η σημερινή συνάντηση ήταν ιδιάιτερα ενδιαφέρουσα και μπορέσαμε να μεταφέρουμε τους προβληματισμούς μας για την αποτελεσματικότητα της ρύθμισης» ανέφερε μετά τη συνάντηση ο κ. Κόκκορης και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τους αριθμούς, αλλά και τους ανθρώπους».

Εν τω μεταξύ, πυκνό πρόγραμμα επαφών με στελέχη της κυβέρνησης θα έχει αύριο (ΤΡΙΤΗ) η τρόικα. Μεταξύ άλλων θα συναντηθούν με τους υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών, Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς επίσης και με τον Εθνικό συντονιστή για την καταπολέμηση της Διαφθοράς Ιωάννη Τέντε, το διοικητικό ΣΥμβουλιο της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ θα παραστούν και στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για διαχείριση του ιδιωτικού χρέους.

Facebook Comments