Σε δελτίο προς τους επενδυτές της η Nomura εκτιμά ότι το ευρώ διαπραγματεύεται σε κρίσιμα επίπεδα με το κοινό νόμισμα να βρίσκεται σε σημείο καμπής στο μεσοπρόθεσμο διάστημα.

Στηρίζοντας θεμελιωδώς την οπτική αυτή, οι αναλυτές της ιαπωνικής τράπεζας εκθέτουν τέσσερις λόγους για τους οποίους εκτιμούν ότι το ευρώ διαπραγματεύεται σε κρίσιμα επίπεδα:

1) H περίπτωση της νομισματικής χαλάρωσης είναι ξεκάθαρη στην Ευρώπη σε σχέση με άλλες παγκόσμιες οικονομίες. Με κάποιες από τις Κεντρικές Τράπεζες να βρίσκονται στα πρόθυρα σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής τους, είναι μάλλον δύσκολο να δούμε μία επιστροφή στη νομισματική χαλάρωση για τη πλειονότητα των Κεντρικών Τραπεζών.

2) Η δυναμική των εισροών κεφαλαίων στην Ευρωζώνη έχει υποχωρήσει σημαντικά. Αυτό δείχνει ότι ίσως δούμε σταδιακή υποχώρηση του ευρώ το επόμενο διάστημα.

3) Η ανάπτυξη βρίσκεται σε σταθερά χαμηλά επίπεδα στην Ευρωζώνη. Αυτό ακριβώς σε συνδυασμό με το χαμηλό πληθωρισμό είναι δυνατό να ενισχύσει τη νομισματική χαλάρωση στην Ευρωζώνη.

4) Λόγω των παραπάνω είναι πιθανό η αποστροφή ρίσκου να διαδραματίσει ένα αυξανόμενο ρόλο στην πορεία του ευρώ στη συνέχεια.

Facebook Comments