Τα αρνητικά στοιχεία για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας το α τρίμηνο αλλά και το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές λόγω των ισχυρών πιέσεων που δέχεται η τιμή του χρυσού, “ρίχνουν” τη Wall. Νότα αισιοδοξίας τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Citigroup.

 

Έτσι, ο Dow υποχωρεί κατά 0,36% στις 14.814 μονάδες, ο Nasdaq βρίσκεται στο -0,55% στις 3.283 μονάδες και S&P 500 υποχωρεί 0,78% στις 1.581 μονάδες.

 

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η Citigroup ανακοίνωσε αύξηση κερδών και εσόδων για το πρώτο τρίμηνο ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

 

Ειδικότερα, τα κέρδη της τράπεζας σημείωσαν άνοδο 31% στα 3,8 δισ. δολ., ή 1,23 δολ. ανά μετοχή, από 2,9 δισ. δολ. ή 95 cents ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν 3% στα 20,81 δισ. δολ. Σε προσαρμοσμένη βάση τα ανά μετοχή κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,29 δολ.


Η Dish Network κατέθεσε πρόταση εξαγοράς της Spirnt Nextel. Η δεύτερη μεγαλύτερη πάροχος υπηρεσιών δορυφορικής τηλεόρασης στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι είναι διατεθειμένη να καταβάλει 4,76 δολάρια για κάθε μετοχή της Sprint, καταβάλλοντας πριμ 12% έναντι της τιμής κλεισίματος της Sprint την Παρασκευή.


Η πρόταση αυτή μπορεί να αποτελέσει αφορμή για τη ματαίωση της σχεδιαζόμενης εξαγοράς της αμερικανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών από την ιαπωνική SoftBank Corp. Σημειώνεται ότι η μετοχή της Dish γράφει απώλειες -6%.

 

Στα μάκρο της ημέρας, πτώση κατέγραψε ο ρυθμός επέκτασης της μεταποιητικής δραστηριότητας της Νέας Υόρκης τον Απρίλιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Federal Reserve Bank of New York.

 

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης Empire State υποχώρησε στις 3,1 μονάδες από 9,24 μονάδες το Μάρτιο.

Facebook Comments