Ακόρεστη παραμένει η δίψα των επενδυτών για υψηλότερες αποδόσεις

ForexReport

Ακόρεστη παραμένει η δίψα των επενδυτών για υψηλότερες αποδόσεις, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Οι μετοχές κινήθηκαν ανοδικά κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης και ιδιαίτερα στην Ευρώπη τα κέρδη ήταν σημαντικά. Οι Περιφερειακές αγορές κινήθηκαν πιο επιθετικά αφού οι επενδυτές ξεπέρασαν και το φόβο που προκάλεσαν οι φήμες για χρεοκοπία της Rio Forte.

Στην Αμερική, οι δείκτες εξακολουθούν να δέχονται στήριξη τόσο από τα εταιρικά αποτελέσματα όσο και από τις συνεχείς συζητήσεις για deals. Ενδιαφέρον και για το EUR/USD κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης με τους πωλητές να επιχειρούν να σπρώξουν την ισοτιμία προς τα 1,3500.

  • Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης είναι η σημαντικότερη ανακοίνωση για το ευρώ
  • Η ισοτιμία NZD/USD πέρασε κάτω από τα 0,8700 καθώς τα τελευταία οικονομικά στοιχεία δεν είναι καλά.
  • Ο Fisher της Fed εκτίμησε ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα πράγματι θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια πριν από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
  • Ο Evans της Fed τόνισε ότι η απασχόληση έχει βελτιωθεί πολύ γρηγορότερα από τις εκτιμήσεις, αλλά αν ο πληθωρισμός δε φτάσει το 2,0% δε μπορεί να υπάρξει αύξηση επιτοκίων.

Ανάλυση αγοράς

EUR/USD – Άνοιγμα: 1,3566 Υψηλό: 1,3571 Χαμηλό: 1,3520 Κλείσιμο: 1,3524Η ισοτιμία δέχθηκε σημαντικές πιέσεις και πλέον έχει εισέλθει σε μια σημαντική περιοχή στηρίξεων στην οποία θα αυξήσουμε την προσοχή μας. Η κρισιμότερη στήριξη είναι στα 1,3502 και στη συνέχεια στα 1,3470. Σε αυτή την περιοχή δεν αποκλείουμε να υπάρξει η επανεμφάνιση των αγοραστών. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ισοτιμίας κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης θα διαδραματίσει και η ανακοίνωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα υπάρξει άνοδος 0,5% όσο και τον προηγούμενο μήνα. Είναι προφανές ότι μια ανακοίνωση χαμηλότερα από το νούμερο αυτό, θα πυροδοτήσει ασταμάτητες πιέσεις στο EUR/USD.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,3502                  1,3550
1,3470                  1,3580
1,3445                  1,3610
1,3410                  1,3640