Ανεβάζει γκάζια το ΠΑΣΟΚ απέναντι στην τρόικα και διαμηνύει προκαταβολικά πως δεν προτίθεται να δεχθεί καμία αλλαγή προς το δυσμενέστερον σε εργασιακά και ασφαλιστικά.

Η ταχύτητα που έχει αναπτύξει ο δεύτερος κυβερνητικός εταίρος δεν αφήνει καθόλου αδιάφορο το Μαξίμου που διαπιστώνει από την μία ότι το ΠΑΣΟΚ πάει να κερδίσει τις εντυπώσεις ακόμη και με επικοινωνιακά τεχνάσματα και από την άλλη ότι ενδεχομένως με την φούρια που επιδεικνύει μπορεί να προκαλέσει κάποια ακούσια εμπλοκή στην πολιτική διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Η Νέα Δημοκρατία θέλησε να στείλει ένα χαλαρό μήνυμα προς την Χαριλάου Τρικούπη πως όλα πρέπει να γίνονται με συνεννόηση. Έτσι ανέθεσε στην Σοφία Βούλτεψη να υπενθυμίσει στο ΠΑΣΟΚ πως δεν μπορούν να υπάρξουν μονομερείς ενέργειες, καθώς όλα τα προαπαιτούμενα θα πρέπει να υλοποιηθούν.

Ακολούθησε ανταλλαγή μηνυμάτων, ψύχραιμων μεν, ουσιαστικών δε. Ο Δημήτρης Καρύδης απάντησε ότι όλα γίνονται σε συνεννόηση μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων και ότι δεν υπάρχουν μονομερείς ενέργειες.

Σφήνα στην δημόσια συνομιλία των δύο εκπροσώπων όμως μπήκε ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος δεν είναι καθόλου τυχαίο πρόσωπο τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Ο επικεφαλής της ομάδας παρακολούθησης κυβερνητικού έργου είπε ανοιχτά (Real) ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να δεχθεί καμία αλλαγή σε εργασιακά και ασφαλιστικά “για μάς το θέμα έχει κλείσει” για να προσθέσει ότι “τουλάχιστον εμείς δεν θα ψηφίσουμε ένα τέτοιο πράγμα”.

Την ίδια ώρα αιχμές για την κυβέρνηση και κυρίως για το υπουργείο Ανάπτυξης άφηνε ο αρμόδιος τομεάρχης Θάνος Μωραΐτης αναφερόμενος στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων. «Αυτήν την φορά ο νεοφιλελευθερισμός φόρεσε το μανδύα του κρατισμού επιβάλλοντας ρυθμίσεις για τις τοπικές ανάγκες της αγοράς, από τις υπουργικές καρέκλες της Αθήνας» δήλωσε κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

Facebook Comments