Με ήπιες ανοδικές τάσεις κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, ακολουθώντας τα βήματα των αμερικνικών δεικτών χθες. Ο Dow Jοnes κατέγραψε και πάλι νέο ιστορικό ρεκόρ και ο δείκτης Nasdaq   έκλεισε πάνω από τις 4.000 μονάδες.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύεται 0,25%, με τις μετοχές του κλάδου της κοινής ωφελείας να αποτελούν τους πρωταγωνιστές των αποδόσων. Ο FTSE 100 ^FTSE+0,11% του Λονδίνου σημειώνει άνοδο 0,26%, ο DAX ^GDAXI+0,21% κινείται 0,19% υψηλότερα, ο CAC 40 ^FCHI+0,14% καταγράφει άνοδο 0,18%, στο +0,25% βρίσκεται ο ΙΒΕΧ και στο +0,96% ο FTSE MIB.

Η United Utility Group προχώρησε στην αύξηση του μερίσματός της, μετά την ανακοίνωση της αύξησης στα κέρδη και τα έσοδα πρώτου εξαμήνου. Οι μετοχές της ενισχύονται 1,75%.

Οι μετοχές της Compass Group σημειώνουν άνοδο 1,6% παρά την ανακοίνωση της πτώση στα κέρδη προ φόρων για το σύνολο του ε’ετους, ωστόσο η εταιρεία ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες του προγράμματος επαναγοράς μετοχών και αύξησε το μέρισμά της.

Οι μετοχές του γαλλικού ομίλου ξενοδοχείων Accor υποχωρούν 4,5% μετά την παρουσίαση της νέας στρατηγικής της εταιρείας η οποία σχεδιάζει να διαιρέσει τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της σε δύο, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την απόδοση του ομίλου και να ενισχύσει τις αποδόσεις των μετόχων.

Η επενδυτική εμπιστοσύνη επέστρεψε στα χρηματιστήρια μετά από τα μέτρια κέρδη στη Wall Street χθες, λόγω των καλύτερων από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον στεγαστικό κλάδο. Στην Ασία, οι κινεζικές μετοχές υπεραπέδωσαν αλλά οι ασιατικές αγορές μετοχών κινήθηκαν σε μικτές τάσεις,  λόγω του profit-taking και τις ενίσχυσης των πολιτικών εντάσεων στην περιοχή.

Η συναλλακτική δραστηριότητα είναι υποτονική αυτή την εβδομάδα λόγω της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών την Πέμπτη στις ΗΠΑ, και οι επενδυτές  κινούνται πιο επιφυλακτικά καθώς πλησιάζει και το τέλος του μήνα.

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται ανοδικά καθώς οι επενδυτές αναζητούν στις ανακοινώσεις των οικονομικών στοιχείων να βρουν κάποιον καταλύτη για την περαιτέρω κατεύθυνση της αγοράς, όπως σημειώνει ο Τζο Ραντλ, επικεφαλής επενδύσεων στην ETX Capital.

Σήμερα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αντιμετωπίζει ψηφοφορία της Γερουσίας για το αν θα αποβληθεί από την ιταλική πολιτική για την καταδίκη της φοροδιαφυγής που έλαβε τον Αύγουστο. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι ο Μπερλουσκόνι δεν θα είναι σε θέση να επιβιώσει από την ψηφοφορία. Από την πλευρά του, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε την Τρίτη ότι η ανανεωμένη “Forza Italia”, το κόμμα του, δεν θα στηρίξει πλέον την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ενρίκο Λέττα.

Facebook Comments