Επάγγελμα trader

Ακριβός Γιώργος

Επάγγελμα trader, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Θάρρος, μεγάλα ψυχικά αποθέματα, συνεχή αυτο-βελτίωση, συναισθηματικός έλεγχος, σωστή επεξεργασία και αξιολόγηση των δεδομένων και συνθηκών χωρίς μεροληπτική δειγματοληψία και προκαταλήψεις. Η οξυδέρκεια,το ένστικτο πλαισιωμένα από γνώση και ορθολογιστική αντιμετώπιση της τάξης του χάους(διότι ακόμα και οι χαοτικές κινήσεις έχουν "λογική") μαζί με την υπομονή κομμάτια ενός πάζλ για επιτυχημένο trading στον κόσμο των αγορών...

Η ψυχολογική πίεση τεράστια κάθε στιγμή στο κόσμο της μόχλευσης!

Ένα παιχνίδι από το οποίο θα βγούν ζωντανοί και νικητές μόνο όσοι δουλέψουν σκληρά και ασταμάτητα, μόνο όσοι πραγματικά ανεβάσουν σε υψηλότερο επίπεδο την φιλοσοφική τους αναζήτηση για το πώς λειτουργούν τα πράγματα, απεξαρτημένα απο τις επιθυμίες τους.

Όποιος νομίζει ότι υπάρχει μαγική φόρμουλα και μαθηματικά μοντέλα που είναι ικανά από μόνα τους να οδηγήσουν σε σταθερές συνταγές κερδών?

Προφανώς είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα των αγορών!
Ενασχόληση επί μονίμου βάσεως,πιλοτάρισμα σε καθημερινή βάση και συνεχή μελέτη-παρατήρηση-αξιολόγηση των συνθηκών κλειδιά επιτυχίας.
Το παιχνιδάκι έχει πολύ εργασία,θέλει να αφιερωθεί πολύς χρόνος και κόπος...

Και φυσικά ας μην ξεχνιόμαστε ποτέ,το κέρδος έχει συζυγο τη ζημία και μάλιστα το ζευγαράκι είναι τόσο αγαπημένο που δεν χωρίζει ποτέ.
ΑΝΤΕΞΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ, ΑΠΟΔΕΞΟΥ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΩΣ ΛΟΓΙΚΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ, ΣΥΝΕΧΙΣΕ γιατί το trading είναι ταξίδι και το ταξίδι πάντα είναι όμορφο!

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ...
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ?ΜΟΝΟ ΤΟ 5% ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ 5% ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΤΥΧΗ!!!

Στο ξεκίνημα κάθε νεοεισερχόμενου τα παραπάνω δεν υπάρχουν σαν σκέψεις,η σκέψη μία και μοναδική ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΡΔΟΣ!
Ο λόγος? Μα φυσικά η μόχλευση η οποία θα πολλαπλασιάζει τα κέρδη κάθε φορά!

Δυστυχώς όμως η μόχλευση σιγά σιγά δείχνει σαν μαχαίρι που κόβει τον άπειρο επενδυτή στα πρώτα βήματά του(με ποιό σύνηθες αποτέλεσμα την ολική απώλεια του αρχικού κεφαλαίου του!) γιατί όμως?
Διότι δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει μόχλευση και πως πρέπει να διαχειριστεί τον κίνδυνο.
Βλέπε σχετικό άρθρο https://marketnews.gr/article/8839/moxleysh_ti_einai
Αργά ή γρήγορα ο επενδυτής θα συνειδητοποιήσει την αξία αλλά και τους κινδύνους αυτού του εξαιρετικού εργαλείου σε έμπειρα χέρια.
Σιγά σιγά μελετώντας βασικές αρχές οικονομίας(θεμελιώδη μεγέθη-ανάλυση) αλλά και ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ τιμών σε χρηματαγορές
(βλέπε σχετικό άρθρο https://marketnews.gr/article/8370/xrhmatagores_kai_texnikh_analysh)
αρχίζει να νιώθει ποιό σίγουρος και με το πέρασμα του χρόνου αντιλαμβάνεται ότι μπορεί και αποφασίζει ορθά τις περισσότερες φορές!
Παρ όλα αυτά πάλι δεν γράφει κέρδη αλλά ζημίες!
Γιατί?Διότι δεν έχει ψυχολογικό έλεγχο
(βλέπε σχετικό άρθρο https://marketnews.gr/article/7955/elegxos_synaisthmatos_sto_trading)
Μετά την ολοκλήρωση στα  παραπάνω βήματα αρχίζει και έρχεται μία ισορροπία στο ισοζύγιο ΚΕΡΔΩΝ-ΖΗΜΙΩΝ.
Σε αυτό το κρίσιμο σημείο επιβάλεται να σεβαστούμε την αποτυχία(αναπόσπαστο μέρος του trading) κάθε φορά πού αυτή κάνει την εμφάνισηή της!
(βλέπε σχετικό άρθρο https://marketnews.gr/article/8166/o_daimonas_ths_apotyxias)
Ο σεβασμός της αποτυχίας μας και η αποδοχή της ως ενδεχόμενο μας οπλίζει με μεγαλύτερη εμπειρία η οποία δεν αποκτήθηκε δωρεάν όπως και το άρθρο αναφέρει!
Η υπομονή και η σύνεση θα μας οδηγεί πλέον στο ταξίδι μας στον κόσμο των αγορών αν δεν την συγχέουμε με το πείσμα και την επιμονή(μία λάθος προσέγγιση για τις αγορές!)
(βλέπε σχετικό άρθρο https://marketnews.gr/article/8591/epimonh_ypomonh).
Παραθέτω και μερικά πολύ χρήσιμα links από το προσωπικό μου blog που νομίζω οτι μπορούν να βοηθήσουν αρκετά τους νέους άπειρους αλλά και έμπειρους επενδυτές οι οποίοι είτε γράφουν ζημίες απο το trading είτε δεν μπορούν να κάνουν κάποια κέρδη" ώστε ν αποζημιωθούν για τον χρόνο που διαθέτουν στο αντικείμενο.
1)ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ TRADING (click)
2)ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ TRADING (click)
3)Risk Managment (click)