Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που υποκαθιστούν το κράτος, κάποιοι άνθρωποι που η ατομική τους ευθύνη είναι μεγαλύτερη από το συλλογική, κάποιοι άνθρωποι που δε δίνουν απλώς από το υστέρημά τους αλλά δίνουν από την ίδια τους τη ζωή. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι η Αλεξάνδρα Καρπούνη, μία γυναίκα που εδώ και χρόνια διασώζει, περιθάλπει και υιοθετεί αδέσποτα πλάσματα. Μόνη της φροντίζει εξ ολοκλήρου 75 σκυλιά,τα μισά ζουν στο σπίτι της και τα άλλα μισά στο καταφύγιο της. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών κυνοκομείων (Βόλος, Λαμία, παλαιότερα Φλώρινα, κτλ) είναι κολαστήρια για τα αδέσποτα ζώα αλλά υπάρχουν και ιδιωτικά καταφύγια που είναι κολαστήρια. Η κ. Καρπούνη, της οποίας έχουμε παρακολουθήσει το έργο και επισκεφθεί το χώρο, διατηρεί ένα καταφύγιο σε άριστες συνθήκες με ζώα εξαιρετικά περιποιημένα. Έχει αναλάβει σκυλιά σκελετωμένα, κατασπαραγμένα, πολύ άρρωστα, ετοιμοθάνατα και έχει καταφέρει με την αγάπη και την φροντίδα της κυριολεκτικά να τα αναστήσει. 

Ωστόσο, ο αριθμός των σκυλιών που φροντίζει είναι πλέον πολύ μεγάλος και οι ανάγκες τους αντιστοίχως ανάλογες. Ακόμη και το χώρο του καταφύγιου τον νοικιάζει. Ενδεκτικά να πούμε ότι μόνο για να τα ταϊσει θέλει 35 σακιά το μήνα. Γίνεται έκκληση βοηθείας μέσω του MarketNews.gr: Χρειάζεται τροφές, φάρμακα, βιταμίνες, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλα όσα έχουν ανάγκη 75 σκυλιά. Σε κάθε περίπτωση στόχος είναι και η υιοθεσία τους. 

Αυτοί οι άνθρωποι σηκώνουν το βάρος ολόκληρου του κράτους που αδρανεί, αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε να τους βοηθάμε για να συνεχίζουν. Εμείς μπορεί να στερηθούμε έναν καφέ, εκείνα όμως θα σωθούν. 

Δίνεται λογαριασμός κτηνιάτρου και λογαριασμός pet shop

Κτηνίατρος: Eurobank
IBAN GR5302602130000590200763818 Ταούπτη ΑΕ
Αιτιολογια: Για το καταφύγιο της Αλεξάνδρας Καρπούνη

Pet shop: Alpha Bank
lBAN GR4301404330433002002001814 Γιακουμέλος Κωνσταντίνος
Αιτιολογία: Για το καταφύγιο της Αλεξάνδρας Καρπούνη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6976930308

Λίγα από τα πολλά ζώα στο καταφύγιο της κ. Καρπούνη

Πριν

 

Μετά

Πριν

  

Μετά

 Φωτογραφία της Alexandra Karpouni.

Πριν

Μετά

 

 

Facebook Comments